ISJ Gorj taie sporul de calculator în şcoli

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj refuză de zile bune să avizeze statele de salarii pentru şcolile care nu renunţă la acordarea unui spor de calculator de 15%. De acest spor beneficiau câteva sute de persoane la nivelul judeţului, fiind vorba de personalul didactic auxiliar, cum ar fi contabilii şefi, secretarii, informaticienii. ISJ Gorj refuză să recunoască existenţa problemei, dar mai mulţi contabili de şcoli ne-au semnalat că nu au primit vize pe state.

Sute de funcţionari din unităţile şcolare sunt revoltaţi după ce au aflat de intenţia ISJ Gorj de a le tăia sporul de calculator. Oamenii susţin că statele de plată au fost oprite la inspectorat în mod abuziv. De partea salariaţilor sunt şi sindicaliştii care spun însă că tăierile ar putea fi de la caz la caz. ”Este o problemă, au fost reţinute spre examinare statele de plată la inspectorat, dar nu sunt probleme cu plata salariilor, din ce ştiu eu. Salariile sunt după 7, 8 încolo. ISJ susţine că acest spor de calculator este acordat ilegal, nu se încadrează în fondurile alocate, dar este o situaţie de la caz la caz şi de aceea vor să le verifice, să vadă dacă sunt probleme”, a spus Constantin Huică, lider de sindicat.
Cert este că sporul de calculator este condiţionat de fondul de salarii, iar reprezentanţii ISJ Gorj spun că atât timp cât nu sunt bani de salarii, nu este normal să fie acordate sporuri. ”Din punctul de vedere al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, nu există nicio problemă în ceea ce priveşte plata salariilor, atât în ceea ce priveşte personalul didactic, cât și pentru personalul didactic auxiliar. Există discuţii în ceea ce priveşte acest spor de calculator, dar repet, până acum nu este nicio problemă cu plata salariilor”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Inspectoratul Şcolar a mai încercat în anii trecuţi să ia sporul de calculator, dar cei afectaţi l-au recâştigat în instanţă.

Vizualizări: 1,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: