Propunere: Facilităţi fiscale pentru agenţii economici din Motru care fac noi angajări

Administraţia locală din Motru va oferi facilităţi fiscale tuturor agenţilor economici din zonă care vor face noi angajări. În acest sens va fi întocmit un proiect de hotărâre ce va fi înaintat Consiliului Local spre avizare, prin care vor fi practicate reduceri la plata impozitului de clădiri şi teren agenţilor economici în funcție de numărul de noi angajări pe care le vor face după intrarea în vigoare a respectivei hotărâri. Va exista şi un regulament pentru ca angajatorii să nu poată fenta administraţia locală în vreun fel.

Conducerea primăriei Motru a chemat luni, 4 iulie, la discuţii, toți agenții economici de pe raza municipiului pentru a afla cu ce probleme se confruntă, dar și cum aceştia pot contribui la dezvoltarea localităţii. Circa 70 de reprezentanţi de societăţi au răspuns prezent la această invitaţie. Principala propunere a administraţiei locale pentru dinamizarea mediului de afaceri local a fost reducerea de taxe şi impozite pe terenuri şi clădiri în funcţie de numărul de locuri de muncă nou create. Agenţii economici au agreat ideea, astfel că această propunere se va materializa într-un proiect de hotărâre ce va fi înaintat spre avizare Consiliului Local în şedinţa ordinară din 28 iulie. "Am stabilit nişte criterii. Până în 5 angajaţi, între 5 și 10 angajați, cât este cuantumul reducerilor. La peste 50 de angajați este reducere de 100% pentru taxele aferente clădirilor și terenurilor unde își desfășoară activitatea noii angajați. Se va aplica imediat după ce se termină ședința", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Autorităţile locale și-au propus în acest fel să stimuleze dezvoltarea afacerilor în zonă, dar şi crearea de slujbe care să genereze venituri la bugetul local. Va fi realizat și un regulament, astfel încât angajatorii să nu poată renunța ulterior angajării la noii salariați și să și păstreze facilitățile fiscale. "Hotărârea va fi însoțită de un regulament care va avea prevederi clare în toate sensurile în care această măsură benefică ar putea fi jonglată. Am prevăzut și situații în care cineva ar putea încerca să profite de asta, dar să nu facă o dezvoltare reală", a mai spus primarul municipiului Motru.
Rămâne de văzut dacă și consilierii locali vor fi de acord cu această propunere. În cadrul ședinței administrației locale cu administratorii de societății a fost ridicată și posibilitatea înființării unei asociații a oamenilor de afaceri locali, care să le reprezinte interesele legitime.

Vizualizări: 3,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: