Planurile de viitor ale OMV includ CE Oltenia. Proiecte de 400 de milioane de euro

OMV Petrom și-a anunțat planurile de viitor: și-a propus ca până în 2030 să pună în funcțiune o capacitate mai mare de 1 GW de energie din surse regenerabile, inclusiv prin parteneriatul cu CE Oltenia.


Cele două companii vor investi 400 de milioane de euro în construcția a patru parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de circa 450 MW. Circa 70% din sumă este finanțată prin Fondul de Modernizare.

Parcurile fotovoltaice vor fi construite la Işalniţa, Tismana, Roşia si Rovinari, pe amplasamente ale unor foste exploatări miniere operate de CE Oltenia.

Conform estimărilor curente, proiectele vor furniza energie electrică sistemului energetic naţional incepând cu 2024.

„Prin asocierea cu CE Oltenia progresăm semnificativ spre acest obiectiv și împreună contribuim la tranziția energetică a României. Puterea instalată a celor patru parcuri fotovoltaice va spori cu o treime puterea totală instalată la nivel național de energie solară, care în prezent este de aproximativ 1,4 GW”, a precizat Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie, într-un interviu acordat presei centrale.


Daniel Burlan, președinte al Directoratului CE Oltenia, a declarat că ”implementarea în parteneriat cu OMV Petrom a celor patru parcuri fotovoltaice reprezintă un obiectiv important pentru societate, atât în ceea ce privește contribuția la tranziția energetică a României, cât și pentru implementarea măsurilor din Planul de restructurare aprobat de Comisia Europeană”.

Vizualizări: 1,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: