Plimbat pe drumuri de inspectorul Işfan

A fost plimbat pe drumuri o zi întreagă pentru o foaie matricolă. Este vorba de un tânăr din Arcani, ce a mers ieri la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Târgu-Jiu să-şi ia foaia matricolă pentru a se transfera la o altă unitate de învăţământ. Laurenţiu Petcu a venit special de pe Litoral, unde lucrează pe timpul verii, să-şi rezolve această problemă însă toate uşile i-au fost închise. Inspectorul şcolar Ion Işfan i-a dat o explicaţie tânărului: Asta este România în care trăim!

Laurenţiu Petcu a absolvit clasa a XI-a şi la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Târgu-Jiu şi vrea să se transfere la o altă unitate de învăţământ pentru a continua cursurile în sistemul „fără frecvenţă“. Pentru acest lucru avea nevoie de o foaie matricolă de la colegiu. A venit de la sute de kilometri, mai exact de pe litoral, unde lucrează ca sezonier pentru a-şi rezolva problema. „Am sunat la secretariat şi mi-au spus să vin şi atunci să fac o cerere. Am venit la doamna secretară care m-a trimis la Liceul Teologic unde am învăţat până în clasa a X-a. De acolo mi-au zis că nu se poate că au trimis-o la Colegiul Ion Mincu. Am revenit înapoi şi mi-au spus că nu îmi dau nicio foaie matricolă. Mie îmi trebuie că vreau să mă transfer la un alt liceu, dar la fără frecvenţă, pentru că vreau să şi lucrez, iar acolo îmi cer acest document”, povesteşte Laurenţiu Petcu.

Tânărul a făcut tot posibilul să-şi rezolve problema pentru că a cheltuit bani pe drum şi nu poate să mai stea la Târgu-Jiu pentru că riscă să-şi piardă locul de muncă. A cerut ajutorul presei, însă a avut parte de acelaşi uşi închise. „Mi-au închis peste tot uşile în nas. Eu lucrez pe litoral şi mi-am luat două zile libere să vin la Târgu-Jiu. Am cheltuit foarte mulţi bani pe drum şi nu pot să mai stau că acolo au nevoie de mine şi risc să rămân fără serviciu dacă mai pierd timp pe aici”, a mai spus tânărul.

Işfan: Asta este România în care trăim

Laurenţiu Petcu a fost şi la Inspectoratul Şcolar să-i ceară sprijinul lui Ion Işfan care a avut o atitudine care lasă de dorit.  „Eu nu am ce să fac. Asta e România în care trăim. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Depune şi tu o cerere sau o sesizare. Nu sunt ziarist să verific informaţia din 3 locuri”, a spus Işfan.

Acesta şi-a mai ieşit din fire la începutul săptămânii, atunci când două cadre didactice s-au prezentat în faţa lui să-şi arate nemulţumirea faţă de rezultatele de la titularizare şi de felul în care se repartizează posturile.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: