Ploaia l-a ţinut pe Potârcă în arest la domiciliu

Deși avea voie de la instanța de judecată să plece de la palatul din Meteor în noaptea de Înviere și să meargă la Mănăstirea Tismana, fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, a rămas acasă, deși anterior insistase la magistrați să îi permită să părăsească domiciliul.

Potârcă spune că vremea rea, ploaia, și problemele de sănătate, în special cele cardiace, l-au făcut să se gândească de două ori înainte de a lua decizia de a merge la slujba religioasă. El a decis în cele din urmă să rămână acasă și de abia a doua zi de dimineață a făcut un drum până la Tismana pentru a se ruga pentru iertarea păcatelor, după care, tot cu voie de la instanță, a mers și la Cimitirul Municipal pentru a aprinde o lumânare la căpătâiul fratelui său Gheorghe, decedat la sfârșitul anului trecut în urma unor probleme cardiace.

Potârcă este în arest la domiciliu, după ce anterior fusese arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită lichidatorului judiciar Matei Catrinoiu pentru a-l „îmbuna”, la termenul de ieri al procesului pe care îl are pe rol acesta mulțumindu-i judecătorului Dumitru Păsărin pentru că i-a permis să meargă la mănăstire și la cimitir. Fostul prezidențiabil l-a recuzat acum două săptămâni pe judecătorul respectiv, dar cererea i-a fost respinsă. Următorul termen în dosar a fost stabilit peste două săptămâni, în aceiași zi însă în care Potârcă are termen și la Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar de evaziune fiscală în care a fost condamnat la închisoare cu executare. Magistrații de la instanța supremă ar putea da verdictul final în acel dosar, dar Potârcă nu s-ar putea prezenta acolo în cazul în care rămâne în vigoare arestul la domiciliu. Ca să ajungă la București, ar avea nevoie de încuviințarea instanței de la Târgu Jiu, unde are însă programat procesul de dare mită și, în consecință, la unul dintre procese fostul prezidențiabil tot va lipsi, ceea ce, evident, nu va fi pe placul magistraților.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: