Plouă în autobuzele care duc minerii la muncă

Minerii au sesizat oficialii Complexului Energetic Oltenia cu privire la autobuzele care îi duc la locul de muncă. Numai miercuri dimineaţă s-au defectat două mijloace de transport, iar în altul ploua ca afară. Sindicalistul Nicu Bunoaica trage un nou semnal de alarmă şi le propune şefilor companiei să selecteze mai strict firmele care se ocupă de transportul minerilor.

Liderul de sindicat Nicu Bunoaica a mers să verifice cum sunt transportaţi colegii săi către cariere. Dacă în unele autobuze oamenii trebuie să stea cu umbrelele, altele se defectează foarte des. Un autobuz a luat foc, de exemplu, şi nici nu a mai fost ridicat de pe traseu.

„Este vorba despre transportul minerilor din localităţile lor către unităţile miniere. Acolo am sesizat problemele. Pe un traseu, de exemplu, mi-au sesizat oamenii că nu au avut căldură. Am fost prezent pe staţia de la Motru şi de acolo se redistribuie şi am găsit un autobuz. Ploua în el, stăteau oamenii cu pungi de plastic pe băncuţe, cu umbrelele în cap. Deci nu îmi vine să cred. Alt autobuz a rămas în pană. Un alt autobuz n-a mai putut să pornească din cauza bateriei. Sunt toate jafurile din Occident aduse aici. Sunt foarte vechi, sunt maşini aduse din import, la mâna a doua. A luat foc un autobuz pe un traseu şi nu s-au mai dus să-l ia de acolo. Probabil că şi-a scos banii acel autobuz cumpărat poate cu doar câţiva bănuţi”, a transmis sindicalistul Nicu Bunoaica.

Acesta a transmis şefilor din cadrul CEO să fie mai fermi când vine vorba de transportul minerilor către locul de muncă şi să nu mai accepte societăţi nepregătite. Bunoaica îi îndeamnă şi pe inspectorii sociali să militeze pentru asta: „Eu cred că de vină sunt cei care se ocupă de aceste contracte. Inspectorii sociali ar trebui să rezolve aceste probleme. Sunt şi problemele oamenilor lor, nu doar ale lui Bunoaica”.

Vizualizări: 1,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: