Şefii din CEO recunosc problemele cu transportul minerilor

Şefii din Complexul Energetic Oltenia recunosc că au mai fost probleme în ceea ce priveşte transportul minerilor la locul de muncă. Sunt puţine firme care deţin mijloace de transport potrivite pentru terenul accidentat din cariere şi au fost şi deficienţe reclamate de salariaţi.

Ion Ruşeţ, consilierul directorului Sorin Boza, a recunoscut că au fost constatate probleme în privinţa transportului minerilor la locul de muncă: „Oamenii nu au avut remarci negative privind transportul de la domiciliu la locul de muncă. Remarcile cu privire la calitatea transportului sunt acelea într-adevăr legate de transportul în carieră”.

Lămuririle au venit după ce minerii le-au reproşat şefilor că şi-au cumpărat maşini de teren motivând că cele vechi aveau mai bine de zece ani. „Ei se plâng că aveau maşinile 12 ani, dar pe noi ne plimbă cu mijloace de transport de la Marea Unire. Pe-astea nu le duce nimeni la Rabla?», s-a întrebat un miner.

Constantin Lăzăroiu, şeful Serviciului Salarizare din cadrul CEO, a explicat că sunt puţine firme care vin la licitaţii, dar cele care nu respectă contractele riscă rezilierea: „Mijloacele de transport nu sunt proprietatea Complexului. Nu pot face obiectul Rabla, să fie achiziţionate mijloace de transport noi. În contractul de prestări servicii sunt prevăzute clauze. Dacă prestatorul nu respectă prevederile din Caietul de sarcini, privind caracteristicile minime pe care să le asigure în transportul personalului, se poate merge până la rezilierea contractului. Marea majoritate a autobuzelor respectă cerinţele. Mici inadvertenţe au fost la transportul salariaţilor de la sediul carierei până la locurile de muncă, unde condiţiile geo-miniere sunt mai grele, atât pe perioada sezonului rece, cât şi pe perioada sezonului de vară. Au venit un număr limitat de prestatori, pentru că nu au mulţi mijloace de transport pe teren accidentat, cum sunt condiţiile în cariere. Dar este o îmbunătăţire faţă de anii trecuţi”.

Vizualizări: 2,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: