PNL: Peste 15.000 de oameni vor rămâne în Oltenia și Valea Jiului fără un loc de muncă

​PNL va depune miercuri, la Camera Deputaților, o moțiune simplă împotriva ministrului energiei Anton Anton, intitulată "S.O.S sectorul energetic! PSD și ALDE duc România în beznă!".

Liberalii suțin în moțiune că "În sectorul de cărbune nu sunt bani pentru modernizări și pentru achiziția de certificate de CO2. Minele se vor închide pentru că exproprierile nu s-au făcut cum trebuie. Peste 15.000 de oameni vor rămâne în Oltenia și Valea Jiului fără un loc de muncă".

Aceștia fac referire și la OUG 114, care a pus anul trecut noi taxe pe sectorul energetic. "Taxele impuse prin O.U.G. 114/2018 au îngreunat și mai mult situația sectorului energetic. Toate acestea vin în completarea politicii de stoarcere a conturilor marilor companii din domeniu, prin solicitarea de dividende egale cu întreg profitul societăților la care statul este acționar majoritar sau semnificativ, pentru a acoperi “găurile” din bugetul statului. Din ce să mai facă aceste companii investiții?", se arată în textul moțiunii.

Detalii AICI.

Vizualizări: 5,790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: