Alianța USR-PLUS a stabilit candidații la Gorj

Circa 200 de delegați au stabilit duminică lista de candidați ai Alianței USR - PLUS pentru alegerile parlamentare din județul Gorj.

Pentru Senat au fost doar trei candidaturi, delegații stabilind practic ordinea. Primul pe listă este Cornel Răducanu, arhitect, reprezentant al USR. Potrivit președintelui USR Gorj, Radu Miruță, acesta nu a fost niciodată implicat politic, dar este un susținător mai vechi al formațiunii. “A fost un susținător până când a decis că statul pe margine nu e o soluție. Acum o lună a făcut pasul oficial”, a spus Miruță, precizând că alegerea nu are nicio legătură cu influența politică pe care o are socrul lui Cornel Răducanu, nimeni altul decât Dan Ilie Morega.

Pe locul al doilea la Senat este o reprezentantă PLUS, Ioana Rădescu, consultant pentru accesarea de fonduri europene, iar supleant este avocatul Luminița Brâncuși, tot de la PLUS.

La Camera Deputaților, lista este deschisă de Radu Miruță, pe locul al doilea fiind Marius Dimulescu, cel care a luat circa 900 de voturi pentru USR la Aninoasa și a fost aproape să câștige postul de primar.

Pe locul al treilea este Nelu Pleșu, care a candidat la locale la Padeș, pe locul al patrulea Adrian Tutunaru de la Motru, iar pe locul 5 Simina Bolțașu de la Bustuchin. Primul loc de supleant îi revine lui Flavius Bălăcenoiu, un tânăr din Novaci.

Potrivit lui Miruță, votul a fost secret și nu a fost influențat de nimeni. Cât privește zvonul candidaturii lui Sorin Boza, fost manager al CE Oltenia, Miruță a spus că nu s-a pus problema, dar că au fost voci în partid care au vehiculat o astfel de propunere. Listele votate duminică la Târgu Jiu vor merge pentru validare la organizația centrală.

La alegerile locale, Alianța USR-PLUS a avut un rezultat prost, nereușind să facă pragul electoral pentru Consiliul Județean Gorj sau pentru Consiliul Local Târgu Jiu, dar nici să câștige vreo primărie.

Vizualizări: 4,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: