PNL, victorie istorică la Târgu Jiu. Când preia Romanescu primăria!

Marcel Romanescu și Ion Popescu, primarii aleși la alegerile parțiale de duminică, vor fi instalați în funcție în câteva zile. Biroul Electoral Județean Gorj a anunțat rezultatele finale pentru Târgu Jiu și Drăguțești. Ambii primari au câștigat detașat. La Târgu Jiu, Romanescu a obținut cu 4.000 de voturi mai mult decât Aurel Popescu, candidatul PSD. Și în localitatea vecină municipiului, Ion Dumitru Popescu, de la ALDE, a obținut aproape 2.000 de voturi.

Târgujienii și-au ales primarul pentru următorii trei ani. Marcel Romanescu, candidatul PNL, a furnizat surpriza acestor alegeri, cu un scor istoric. A obținut 12.203 voturi, însemnând 51,72% din numărul total al celor care și-au exprimat dreptul la vot. Romanescu a fost felicitat, imediat după aflarea primelor rezultate, de către familie, prieteni, colegi de partid, simpatizanți și chiar de către adversarii politici. Romanescu a mărturisit că nu se aștepta la această surpriză. „Nu mă așteptam. Le mulțumesc târgujienilor, membrilor familiei mele de acasă și membrilor familiei politice. Am fost susținut și e cea mai mare surpriză pe care a avut Gorjul în ultimii 27 de ani”, a declarat Romanescu.

Vestea, primită cu urale. La PSD, linişte!

Aproximativ 300 de prieteni și colegi de partid au pornit apoi într-un marș în centrul orașului spre Primăria Târgu Jiu pentru a prelua, simbolic, funcția de primar. Oamenii i-au strigat numele viitorului primar preț de câteva minute în fața sediului primăriei. În timp ce liberalii au sărbătorit victoria în stradă, atmosfera de la sediul PSD era de priveghi. Doar câțiva dintre susținătorii lui Aurel Popescu mai erau la sediul de partid, duminică noaptea, însă nimeni nu a vrut să comenteze scorul de la alegeri. Fără Florin Cârciumaru, PSD a obținut doar 8.200 de voturi, însemnând 34,75% din numărul celor care au mers la urne.

Caragea, o altă surpriză

Cealaltă surpriză a alegerilor parțiale de la Târgu Jiu a fost independentul Viorel Caragea, care a reușit să se claseze pe locul trei, depășind candidații celor de la PMP, ALDE sau Uniunea Salvați România. Caragea a strâns 1.091 de voturi, iar într-o secție de votare de la Drăgoieni a avut de două ori mai multe voturi decât candidatul PSD. În schimb, ALDE a înregistrat un scor rușinos la Târgu Jiu, candidatul Eduard Lădaru reușind să strângă puţin peste 500 de voturi. Nici Daniela Grădinaru, candidatul PMP, nu a convins prea mulți târgujieni că merită să conducă primăria. Doar 359 de persoane i-au dat votul. Tânărul Radu Miruță, candidatul USR, a strâns 979 de voturi. Astfel, cele trei partide nu au reușit să treacă de pragul de 5%. Independentul Gheorghe Caralicea a obținut doar 250 de voturi.

Galerie foto




Vizualizări: 4,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: