Profesorii nu pot boicota Bac-ul. Nu renunţă la grevă!

Profesorii gorjeni nu au reușit să se mobilizeze pentru declanșarea grevei generale pentru că nu s-au strâns suficiente semnături pentru a boicota examenul de Bacalaureat, astfel că acesta se va desfășura conform programului. Profesorii amenință că nu se vor da bătuți și vor relua procedurile în toamnă.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică, a declarat că e „o zi neagră” pentru activitatea sindicală din învățământ pentru că nu s-au strâns 50% din semnăturile membrilor de sindicat pentru a declanșa greva generală. „La nivel național, pentru a declara o grevă legală le mai trebuiau cel puțin 5 procente. La nivelul județului Gorj, sunt în jurul procentului de 50%, dar nu este suficient pentru a declanșa acest conflict de muncă la nivelul județului Gorj”, a declarat Constantin Huică, liderul USLI Gorj.

„Ne-au fluturat o lege pe la nas și atât!”

Constantin Huică susține că dascălii nu se vor opri în spatele acestei „bariere”. Sindicatele din educație sunt nemulțumite că Guvernul a renunțat să majoreze lefurile în învățământ cu 20%, începând cu 1 iulie, propunând ca o creștere cu 25% să aibă loc de la 1 ianuarie 2018. Membrii de sindicat au fost întrebați prin referendum în perioada 6-9 iunie, pentru a-și exprima opțiunea cu privire la declanșarea grevei generale începând cu 12 iunie. „Nu am putut să declanșăm această grevă și să blocăm examenul de Bacalaureat. Din toamnă, vom relua demersuri. Încercăm să mediatizăm demersurile. Colegii noștri din învățământ trebuie să conștientizeze de ce protestăm. Trebuie să înțeleagă și ei. Să nu așteptăm până la 1 ianuarie, când ne vor scădea salariile. A fost o lege care ne-a fost fluturată pe la nas, că este legea salarizării și uitați ce frumos este, iar, în ultimul act, când a fost votată de Camera Deputaților, a ieșit altceva. Asta le vom explica iar colegilor. Vom relua activitatea din toamnă”, a mai anunțat Huică.

Vizualizări: 592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: