Poante vs. Ponta

Ieri, când s-a declanşat scandalul cu balerina membră PSD care a pozat în Playboy, am căutat asiduu pe YouTube maneaua aia cu refrenul ”Balerină, balerină, eşti cea mai frumoasă / Dă-ţi chiloţii jos... [şi de aici nu mai ţin minte]”. N-am găsit-o. Apoi am urmărit conferinţa de presă a pesedistei dezbrăcăcioase şi am renunţat definitiv să mai caut melodia. Nu de alta, dar domnişoara era cam urâţică. În schimb, a reuşit să fie mai deşteaptă decât Ponta. Ceea ce nici nu e prea greu, în ultima vreme. Cât de... neinspirat să fii ca să ameninţi că dai afară din partid o fată care a pozat pentru o revistă care nu e, totuşi, Hustler?

M-am uitat la pozele respective. Sunt chiar mai decente decât cele obişnuite pentru Playboy. Reacţia disproporţionată de puşti coleric a lui Victoraş (care a anunţat haois nevoie mare că o trimite la PD-L, reuşind astfel să-şi transpună şi frustrările în gafa pe care o făcuse deja) nu poate avea decât doi câştigători: domnişoara în cauză şi-a făcut o reclamă nesperată şi a avut ocazia salutată de femeile din toată ţara (poate chiar şi de câţiva bărbaţi) de a-i da peste nas şefului care, foarte probabil, până duminică nici măcar nu auzise de ea. A doua câştigătoare din scandalul deloc necesar iscat de şeful PSD e însăşi revista Playboy. Nici nu au visat redactorii care i-au propus pesedistei anonime dintr-o filială de provincie că vor avea ocazia să publice, la câteva zile de la apariţia revistei, un articol ofuscat pe propriul site, plin de clişee şi teorii feministe de doi lei.

Sigur, rămâne la fel de îngrijorătoare lipsa de consecvenţă a lui Ponta, care la un scandal de acelaşi gen, doar că mult mai mare şi cu implicaţii mult mai grave (poate vă amintiţi de Bănicioiu şi Negoiţă) nu a avut nici o reacţie. Cu atât mai mult cu cât cei doi futaci erau protejaţi lui. Deja şansele lui Ponta la preşedinţia României sunt ridicol de mici. Drumul lui de la puştiul spontan şi cu umor care venea la toate balurile Caţavencu şi se ridica la nivelul poantelor redactorilor la individul furios şi plin de prejudecăţi de azi este deplorabil. Poate că în comportarea lui se simte faptul că mentorul Năstase nu a mai avut timp să se ocupe de discipol. Pentru că știe toată lumea că în spatele unui politician puternic stă o femeie puternică.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: