Poarta Sărutului, batjocorită

Proiectantul general al lucrărilor de restaurare a Porţii Sărutului, Dorin Dănilă, a declarat astăzi că nu va semna recepţia, pentru că lucrările nu sunt conforme. Practic, monumentul a fost spălat cu jet de apă, ceea ce a contribuit la degradarea, nu la restaurarea lui. Bucăţele din poartă s-au desprins sub presiunea apei, iar rugina de pe componentele metalice din interior a ieşit la suprafaţă, îngălbenind monumentul. Surse susţin că s-au făcut presiuni asupra lui Dănilă să semneze, dar şi că s-a încercat recepţia monumentului în prezenţa altui proiectant, fapt interzis de lege.

Comisia care ar fi trebuit să facă astăzi recepţia tehnică a întrerupt lucrările fără un verdict clar, membrii dând vina pe faptul că au fost deranjaţi de prezenţa jurnaliştilor. Pentru lucrările de restaurare s-au cheltuit 370.000 de lei, acestea fiind făcute de o firmă din Alba Iulia.

Scandalul vine cu două zile înainte de vizita lui Victor Ponta în Gorj, invitat să participe la manifestările ocazionate de împlinirea a 75 de ani de la finalizarea Ansambului Monumental "Calea Eroilor", din care face parte şi Poarta Sărutului.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: