Lucrările de la Poarta Sărutului, recepționate joi

Lucrările de reabilitare a Porții Sărutului finanțate de Institutul Național al Patrimoniului au fost finalizate, iar joi va avea loc recepția tehnică.

Investiția s-a ridicat la suma de 370.000 de lei și a constat în restaurarea și conservarea operei brâncușiene care face parte din Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”.  Aceste lucrări au durat aproximativ două luni și au inclus înlocuirea tablei de plumb existente, aplicarea unei izolații bituminoase, curățarea pietrei, biocidare și hidrofugare. Aceste lucrări s-au impus pentru că apăruseră mici fisuri prin care apa se insera și începuse să creeze eroziuni la nivelul materialului monumentului. La recepția tehnică stabilită pentru data de 24 octombrie vor participa reprezentanți de la Institutul Național al Patrimoniului,  reprezentanții de la monumentele istorice, împreună cu reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu.

Mai mult decât atât, dosarul pentru  introducerea operelor lui Constantin Brâncuși în lista UNESCO a fost finalizat și va ajunge la Târgu-Jiu săptămâna aceasta, urmând ca apoi să fie trimis la Paris, pentru evaluare. Deputatul  Ion Cupă, a solicitat public, în plenul Camerei Deputaților, sprijin și susținere parlamentară pentru conservarea și protejarea imensului patrimoniu lăsat de către Constantin Brâncuși. Declarația vine ca un omagiu adus celui mai cunoscut dintre gorjeni, Constantin Brâncuși, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: