TOP 5 Gesturi de cavalerism care impresionează orice femeie

Multe dintre femei ar putea spune că ceea ce impresiona în comportamentul bărbaţilor din secolul trecut, cavalerismul, este pe cale de dispariţie. Totuşi unele gesturi ale unor domni, care aleg să fie totuşi cavaleri în continuare şi în secolul acesta, impresionează orice femeie.

Este vorba de regulă de gesturi simple care nu necesită mare efort, dar pe care doamnele n-au uitat să le aprecieze aşa cum domnii au uitat să le mai practice. Femeile au luptat dintotdeauna să obţină drepturi egale cu bărbaţii pentru a avea aceleaşi şanse în viaţă şi pe măsură ce le-au obţinut se pare că unii domni au uitat totuşi să le trateze cu cavalerism.

A oferi scaunul unei femei

O femeie va fi mereu plăcut surprinsă de acel bărbat care îi oferă scaunul. Se întâmplă des ca într-un grup de prieteni una dintre femei să fie nevoită să stea în picioare pentru ca un bărbat  prea obosit, prea neatent sau prea nepăsător să stea pe scaun. A oferi scaunul unei domnişoare sau doamne va lăsa mereu o impresie plăcută.

A comanda pentru ea la restaurant

Multe femei, mai ales cele tinere, nici nu ştiu că la restaurant bărbatul face comanda şi tot el face şi plata, chit că nota de plată a fost împărţită frăţeşte. Un act de cavalerism uitat de mulţi bărbaţi, dar şi femei, este ca el să fie cel care comandă mâncarea şi băutura pentru ea.

A se ridica atunci când se ridică şi ea

Un alt obicei uitat este acela de a se ridica bărbatul atunci când femeia se ridică la rândul ei de la masă. Ce-i drept, într-un bar cu multă lume este mai dificil de pus în practică gestul de cavalerism, dar la o cină în doi într-un restaurant intim dă foarte bine în ochii ei, dar şi ai celorlalţi ca el să se ridica uşor de pe scaun atunci când se ridică şi ea.

A o prezenta cum trebuie

Prezentările sunt importante pentru a lăsa o impresie bună şi, totuşi, prea puţini ştim să o facem în mod corespunzător. O persoană mai tânără sau mai puţin importantă ca statut este prezentată persoanei mai în vârstă sau mai proeminente. Cu alte cuvinte, ea va fi  prezentată tatălui lui, nu invers.

A o conduce acasă

Femeile s-au obişnuit, în zilele noastre, să se ducă acasă singure. Dar nu există niciun mod mai bun decât o plimbare pentru a cunoaşte mai bine persoana de lângă tine şi de a crea o legătură care, poate, nu s-a putut crea în timpul filmului când nu va adresaţi prea multe cuvinte sau în cafenea unde abia vă auzeaţi din cauza zgomotului de fond.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: