„Pod peste ape tulburi”

Şcoala generala Nr. 6 din Târgu Jiu a primit ieri vizita unui grup de străini, format din nouă persoane venite din cinci ţări. Acţiunea face parte dintr-un parteneriat Comenius încheiat între şcoli din şase ţări printre care şi cea de la Târgu Jiu. Scopul acestui parteneriat este dezvoltarea abilităţilor de integrarea a tinerilor cu probleme în societate.

Proiectul se numeşte sugestiv „Pod peste ape tulburi” şi se adresează tinerilor cu probleme de comunicare şi integrare în societate. Grupul format din 9 persoane venite din Franţa, Spania, Polonia şi Italia vor rămâne la Târgu Jiu până la sfârşitul acestei săptămână. Străinii vor intra la clase şi vor contribui la abilităţile de dezvoltare a elevilor prin artă. „Vor organiza atelier de arta gesticii, vor crea marionete spre exemplu. Tot felul de activităţi în care tinerii noştri elevi vor interacţiona atât cu profesorii, cât şi între ei”, susţine Elena Lorelay Boscae, coordonatorul acestui program.

În cadrul acestui proiect s-a efectuat şi un schimb de experienţă între elevii şcolilor partenere în Franţa şi Polonia. Aceştia mărturisesc că au legat prietenii cu colegii lor cele două ţări cu care încă mai ţin legătura. „Pentru mine a fost un prilej de a intra în contact cu tineri de vârsta mea din Franţa, acolo unde am stat o săptămână. Şi acum mai vorbim pe internet şi ţinem legătura şi sper că în viitor vom avea ocazia să ne revedem”, susţine un elev al Şcolii Generale Nr. 6.

Proiectul se desfăşoară pe durata a doi ani, iar anul acesta se fa încheia.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: