Poeţii dispăruţi prematur, omagiaţi la Târgu Jiu

Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell“ din Târgu Jiu a găzduit ieri o manifestare culturală dedicată poeţilor care au trecut prea devreme în nefiinţă în decursul lunii decembrie. Este vorba despre marii noştri poeţi naţionali  Nicolae Labiş, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, precum şi de un poet care s-a ridicat din rândul gorjenilor, Tudor Voinea.

Acţiunea a fost organizată la iniţiativa Grupului Şcolar Energetic nr. 1 din municipiu, pentru că profesorii şi elevii de la această şcoală au dorit să demonstreze că, în ciuda profilului tehnic al unităţii, tinerii apreciază în mod deosebit valorile noastre literare. Marinela Pârvulescu, profesor de limba româna în cadrul liceului, afirmă: „Cred că menirea unui dascăl este aceea de a găsi în sufletul elevului de formaţie tehnică, aşa cum sunt cei din Energetic, scânteia creaţiei şi a cultului pentru literatură”.

La manifestare au fost invitaţi poeţi care au rostit câteva cuvinte despre autorii dispăruţi înainte de vreme în această lună nefastă pentru geniile poetice. „O să fie un grup de poeţi de la cenaclul «Columna», care o să recite din creaţia acestor autori”, a spus poetul Spiridon Popescu. Elevii au recitat versuri din operele poeţilor, în cadrul spectacolului omagial care s-a bucurat de prezenţa unor actori de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, precum şi a unor artişti de la Şcoala Populară de Arte. Directoarea Bibliotecii Judeţene “Christian Tell“, Alexandra Andrei, a declarat că parteneriatul cu liceul Energetic durează de peste un an, perioadă în care au fost organizate diverse manifestări culturale.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: