Primărie amendată din cauza gunoaielor de pe Transalpina

Garda de Mediu Gorj a sancționat Primăria Novaci pentru că nu a curățat deșeurile de pe marginea drumului Transalpina. În plus, la ieșirea din oraș spre stațiunea Rânca, s-a format o groapă de gunoi unde sunt aruncate tot felul de resturi. Pentru că nu și-a făcut treaba, Primăria Novaci a fost amendată cu 15 mii de lei.

Problema gunoaielor pe Transalpina nu este nouă, însă numai în ultimele două săptămâni, drumarii și cabanierii au găsit mai mulți saci plini cu resturi pe marginea șoselei. Drumarii și proprietarii de pensiuni au mai ridicat din gunoaie, dar comisarii Gărzii de Mediu Gorj n-au trecut situația cu vederea.

În urma unui control în zonă, li s-a confirmat: turiștii ori localnicii au transformat zona turistică într-o ghenă. Pentru început, Primăria Novaci a primit o amendă de 15 mii de lei. „Nu am identificat persoanele care au abandonat aceste deșeuri. Vom monitoriza zona în continuare împreună cu Poliția Locală. Primăria Novaci este cea care trebuie să îndepărteze toate aceste deșeuri”, a explicat Gheorghe Sanda, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Atât cabanierii, cât și turiștii se declară revoltați din cauza imaginii. „Vii la munte să te relaxezi, să te bucuri de aer curat, dar găsești gunoaie. Am văzut mai peste tot, pe marginea drumului tot felul de gunoaie. Chiar și în stațiune, sunt aruncate resturi la tot pasul. Am auzit vorbindu-se că nu se știe de unde vin aceste gunoaie, dar în orice alt oraș turistic din afara țării, nu vezi așa ceva. Cei șapte ani de acasă nu-i mai are multă lume”, a spus un turist.

„Este trist că avem o țară atât de frumoasă, cu așa peisaje și noi nu respectăm natura. Este dezgustător când vezi atâtea gunoaie. Am văzut mai jos saci plini cu gunoaie. Unii erau rupți și resturile erau înșirate până aproape de drum. Nu e deloc frumos”, a mai mărturisit un alt turist.

Galerie foto




Vizualizări: 754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: