Politica, afacerile şi liderii sindicali

Azi ar trebui să fie în stradă 60.000 de sindicalişti hotărâţi să-şi strige revendicările în faţa Guvernului. Personal nu mai cred în mişcarea sindicală după ce am aflat cine sunt liderii sindicali. Băgaţi în afaceri şi în politică până la gât este greu de crezut că apără interesele membrilor care-i ţin în poziţii plătite cu sute de milioane de lei vechi. Liderii sindicali sunt cei mai nedemocratici reprezentaţi ai oamenilor muncii deoarece ei nu sunt aleşi direct, ca politicienii, ci sunt aleşi de delegaţi plimbaţi pe la tot felul de staţiuni turistice şi benchetuiţi pe la tot felul de mese. Dar aceasta este o altă discuţie pe care o vom deschide după ce vor trece zilele fierbinţi ale acestor timpuri.

Tăierea pensiilor fără nici o noimă şi în mod egal indiferent cât de mare este ea precum şi tăierea salariilor individuale şi nu a fondului de salarii, aşa cum ne-a asigurat ministrul finanţelor, sunt suficiente motive să bulverseze populaţia asupra căreia se răsfrâng toate măsurile. Ieşitul în stradă însoţit de tot felul de îndemnuri politice şi de tot felul de ameninţări politice mă face să cred că ceva se coace la Bucureşti.

Victor Ponta, liderul PSD,  a spus la o televiziune că va sprijini orice formă de proteste de stradă, chiar şi pe cele violente. Declaraţia cel puţin tembelă din partea şefului celui mai mare partid politic a aprins luminiţele în cealaltă parte a eşichierului politic determinând PDL, prin gura lui Sever Voinescu, să facă un comunicat grav din care am priceput că manifestările stradale au la bază manipulări politice. Rugăminţile lui Dumitru Costin de a fi lăsate sindicatele în pace şi de a nu se amesteca social democraţia cu ei nu sunt credibile dacă avem în vedere faptul că mereu sindicatul pe care-l conduce a făcut tot felul de alianţe preelectorale cu PSD de ceva ani buni de zile.

Indiferent de ce se va întâmpla sau de ce este programat să se întâmple în Bucureşti sunt sigur că ministerul lui Blaga îşi va face datoria  în sensul că orice demers care excede cadrului democratic de protest stradal va fi readus la normalitate. Dacă actualul guvern ar ieşi la înaintare şi ar anunţa măsurile pe care le-a luat pentru restructurarea ministerelor ajunse un fel de aziluri de binefacere pentru tot soiul de indivizi sunt sigur că oamenii, aşa năpăstuiţi cum sunt şi cum vor fi mult timp de acum înainte, ar mai putea înghiţii chiar dacă cu noduri ,măsurile anunţate. În lipsa acestor măsuri normale  care ar putea da startul şi în alte domnii oamenii pe bună dreptate răcnesc la guvern şi-i pun în cârcă şi cele făcute şi cele nefăcute.

Pe bună dreptate te întrebi ce fel de guvern este acesta dacă la un moment dat UDMR-ul, parte a guvernului, strigă mai abitir ca sindicaliştii că nu este de acord cu micşorarea cu 15% a pensiilor mici în condiţiile în care n-a suflat o vorbă atunci când măsurile au fost comunicate la FMI!- Ar trebui urgent să le spună cineva şi ungurilor că se mai află încă la putere !

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: