Politician: I-aş aresta pe toţi!

Preşedintele ALDE Gorj, Dian Popescu, spune că ar aresta toţi directorii de la Hidroelectrica, pentru faptul că investiţii de sute de milioane de euro făcute în Valea Jiului au fost stopate, în lipsa unor avize de mediu.

Dian Popescu crede că primii vinovaţi sunt cei care au condus Hidroelectrica: „Pentru ce s-a întâmplat în Defileul Jiului, din punctul meu de vedere, dacă aş avea o putere, i-aş aresta pe toţi. Pe toţi directorii generali de la Bucureşti, de la Hidroelectrica, din ultima perioadă de timp. Toţi, de la primul până la ultimul”.

Liderul ALDE Gorj, fost consilier în Ministerul Energiei, a spus că în total s-au băgat în lucrările hidroenergetice de pe Jiu circa 500 de milioane de euro. „Să vă fac eu calculul, 175 de milioane sunt pentru Dumitra-Livezeni, care e terminată, mai au de făcut conectarea la sistemul naţional. Conectarea şi dăm drumul la energie, 24 MWh. E următoarea de 50 MWh, care e făcută 50%, practic toată infrastructura e făcută, doar să montăm nişte aparatură în mijloc. Mai e lacul de acumulare de la Porceni, care are studiul de fezabilitate, săpături, pregătiri. Cât au costat astea ţara? Vorbim de o jumătate de miliard de euro. Cine răspunde pentru aceşti bani? Cineva trebuie să răspundă şi în ţara asta”.

Dian Popescu a spus că la mijloc e vorba de multă incompetenţă, dar şi unele interese. „Toţi directorii de la Hidroelectrica trebuie să vină să explice de ce nu au terminat la timp această investiţie”, a spus Dian Popescu la TV Sud.

Liderul ALDE Gorj a spus că în următoarele săptămâni va vorbi mai mult despre acest subiect, care ar trebui să fie pe primul loc în preocupările factorilor de decizie din judeţ şi nu numai. Dian Popescu le reproşează şi organelor de anchetă că nu privesc serios acest subiect, preferând să facă dosare simple, în birou.

Vizualizări: 3,622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: