Politicienii Gorjului merg la deschiderea anului şcolar

Unii dintre aleşii gorjenilor vor fi azi printre boboci şi învăţători, în timp ce alţii vor face cu totul altceva, pe considerentul că politicienii nu ar trebui să dea ochii cu dascălii până când salariile acestora nu vor fi majorate conform promisiunilor electorale.

Primarul Florin Cârciumaru afirmă că el a fost invitat la mai multe şcoli şi licee din Târgu-Jiu şi declară că abia luni dimineaţa va decide la care dintre acestea va fi prezent. Edilul spune că şi-ar dori de data aceasta să ajungă la şcoli sau licee periferice pentru că, în anii anteriori, a tot fost prezent la festivităţile de la marile unităţi din municipiu. Şi şeful Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, spune că va merge la mai multe şcoli de pe traseul Târgu Jiu-Motru, fiind invitat de primarii localităţilor respective să participe la deschiderea anului şcolar.

Parlamentarii PSD rămân acasă

În schimb, parlamentarii judeţului au opinii diferite cu privire la prezenţa politicienilor la unităţile de învăţământ în prima zi de şcoală. Deputatul Mugurel Surupăceanu, devenit din toamna aceasta vicelider al grupului parlamentar al PSD în Camera Deputaţilor, afirmă că el nu va merge la nicio unitate de învăţământ. Şi colegul său Vasile Popeangă este de părere că politicienii nu au reuşit să îşi onoreze promisiunile salariale făcute dascălilor şi consideră că, în consecinţă, politicienii ar trebui să stea deoparte de festivităţile care au loc în prima zi de şcoală.

Parlamentarii PDL merg la deschiderea anului şcolar

Liderul PDL Gorj, Cosmin Popescu, spune că va fi prezent la deschiderea anului şcolar la Săuleşti. Localitatea este condusă de un primar democrat-liberal, iar deputatul spune că nu poate să nu onoreze invitaţiile primite de la colegii săi din colegiul în care este parlamentar. Popescu afirmă că şcolile de la Săuleşti pot fi un exemplu şi pentru alte localităţi din colegiu, modernizarea acestora făcându-se şi cu aportul său, motiv pentru care consideră că nu are motive să nu fie prezent la deschiderea anului şcolar.

Deputatul Severus Militaru va fi prezent la Motru în prima zi de şcoală, în timp ce liberalul Dan Ilie Morega va împărţi ghiozdane la Padeş, în localitatea natală.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: