Militaru strânge de pe-acum solicitări pentru bugetul anului 2010

Cu greu ar mai putea crede un gorjean că vreunul dintre politicienii pe care i-am trimis să ne reprezinte acolo unde se fac legile ţării îşi mai aminteşte de nevoile oamenilor şi locurilor de unde a plecat. Cu atât mai puţin când se află în vacanţa parlamentară ori când atenţia celor mai mulţi se îndreaptă către născocirea a fel şi fel de scenarii care preced campania electorală pentru prima poziţie în stat, care mai de care mai acuzatoare sau părtinitoare, după culoarea partidului din care fac parte şi după gradul de risc pe care l-ar presupune rămânerea unui Ţepeş în fruntea ţării asupra marilor afaceri ale greilor din aceleaşi partide. Şi totuşi, după vechea zicală românească conform căreia omul cu minte îşi face vara sanie şi iarna car, unul dintre mai tinerii parlamentari din Camera Deputaţilor, gorjean “de profesie” având în vedere numărul mare de acţiuni benefice judeţului în care s-a implicat de la preluarea mandatului, a ţinut să-şi facă temele din timp şi să afle care sunt priorităţile localităţilor, chiar din gura celor care le conduc. Înarmat cu răbdare, agendă, pix, cu modele de proiecte şi cu legislaţie pentru realizarea lor, deputatul de Gorj Severus Militaru a trecut în ultima săptămână din vacanţa parlamentară prin toate comunităţile locale din colegiul său, chiar de mai multe ori până i-a găsit pe primari acolo unde le e locul şi au reuşit să inventarieze împreună cele mai arzătoare trebuinţe ale oamenilor. Scopul acţiunii vizează atât sprijinul proiectelor aflate în derulare, dar mai ales schiţarea de pe-acum a amendamentelor la Legea bugetului de stat a anului 2010.
Pentru cele mai multe din comunele în care a ajuns parlamentarul urgenţele ţin de modernizarea şcolilor, alimentarea cu apă sau refacerea reţelelor acolo unde apa e viciată calitativ, asfaltarea unor porţiuni de drumuri devenite în timp aproape impracticabile sau construcţia de grădiniţe şi locuri noi de joacă pentru cei mai mici dintre locuitori. În plus, la Turceni oamenii îşi doresc un bazin de înot, la Mătăsari o casă de cultură şi o sală de sport, iar la Negomir continuarea restaurării bisericii Sf. Ioan Botezătorul din Artanu, care a primit şi în acest an fonduri tot datorită amendamentelor deputatului de Gorj. 
La Motru, edilii se pot lăuda cu mai multe proiecte în fază de implementare, fie că ele aparţin primăriei sau Agenţiei Române pentru Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale, condusă de Marcel Hoară. Dar şi aici mai sunt multe de făcut : un centru de agrement şi un ştrand la care motrenii râvnesc de ceva vreme, construcţia drumului de centură, reabilitarea alimentării şi distribuţiei cu apă potabilă în oraş, a câtorva şcoli şi a Colegiului tehnic sau modernizarea altor străzi, precum cea a Mărului, după modelul şi standardul impus prin programul “Infrastructură municipală”, finanţat în întregime cu bani europeni prin ARDDZI.  
“Primăriile n-au stat degeaba în ultimul timp, au gândit o parte din proiectele necesare comunităţilor, dar cu siguranţă e loc pentru mai mult”, spune Militaru, apreciind că urgenţele care trebuie rezolvate la nivel local sunt numeroase , iar finanţarea de la bugetul de stat nu le poate acoperi pe toate. Parlamentarul continuă să-şi susţină punctul de vedere conform căruia “absorţia fondurilor nerambursabile europene poate schimba radical viaţa comunităţilor, singura condiţie fiind realizarea proiectelor pentru obţinerea banilor”. 


Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: