Dian Popescu ia atitudine pentru eşecul de la Turburea

Dian Popescu, preşedintele organizaţiei PNL Târgu Jiu a fost singurul liberal care a recunoscut că eşecul înregistrat de partid la alegerile de la Turburea ar trebui să fie asumat de liberali. Declaraţia făcută de Popescu nu a fost pe placul purtătorului de cuvânt al partidului, care a sărit ca ars, susţinând că „declaraţia lui Dian Popescu este o declaraţie nefericită“ pentru că el „nu are experienţă de comunicare politică“. 
 Dian Popescu, preşedintele interimar al organizaţiei PNL Târgu Jiu, declară că este o greşeală politică din partea conducerii PNL Gorj să nu-şi asume pierderea alegerilor într-o comună pe care o considerau fief liberal şi vina să fie aruncată integral pe cei de la PDL. „Este şi vina celor de la PNL, şi a mea inclusiv, pentru că nu au avut o relaţie bună cu presa. Pe politicieni presa îi creează. Au fost făcute o serie de greşeli şi de către noi, am schimbat nişte consilieri în momente nepotrivite. Ceilalţi nu au fost obişnuiţi cu campania electorală. A fost un concurs de împrejurări prin care am pierdut. Normal nu ar fi trebuit să pierdem. Este de vină întreaga echipă a organizaţiei judeţene a PNL, din care fac şi eu parte“, a declarat Dian Popescu. 
 Liderul PNL Târgu Jiu spune că cei care au coordonat campania electorală de la Turburea au făcut greşeli. „În frunte cu mine şi noi avem vina noastră. Nu trebuie să ne îndepărtăm şi să nu recunoaştem că este vina noastră pentru că dacă nu ne asumăm acum o greşeală putem greşi şi în viitor. Nu trebuie să spunem că este doar vina PD-L. Nu toţi locuitorii din Turburea pot fi cumpăraţi”, a precizat Popescu.  

Dian Popescu nu poate face o declaraţie oficială 

 Declaraţia lui Dian Popescu nu este pe placul lui Ion Răuţ, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj. Răuţ consideră că „a fost o declaraţie personală“ pentru că Dian Popescu nu reprezintă poziţia oficială a partidului. „Eu consider că declaraţia colegului Dian Popescu este o declaraţie nefericită. Eu o pun pe seama faptului că el are o mai mică experienţă de comunicare politică. Sunt două aspecte relevante: la Turburea am avut 48% în turul doi, să văd eu alte organizaţii din judeţ, inclusiv pe cea municipală, că obţine acest rezultat şi nu va învinui nimeni organizaţia respectivă. În al doilea rând, în şedinţa de birou toate organizaţiile din judeţ au fost degrevate de anumite sarcini curente în ideea că în acest interval pot sprijini organizaţia de la Turburea”, susţine Răuţ. 
 Purtătorul de cuvânt al PNL Gorj sţine că declaraţia lui Dian Popescu nu este poziţia oficială a partidului. „Dian nu are cum să cunoască toate lucrurile la nivelul organizaţiei judeţene pentru că el nu este membru al biroului permanent judeţean. A fost o declaraţie personală, nu opinia oficială a partidului. Poziţia oficială a formaţiuni politice o poate face doar preşedintele Dan Ilie Morega sau purtătorul de cuvânt al partidului”, a mai adăugat Răuţ.  


Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: