Blocul în care stă şi Elvira Şarapatin a fost rebranşat la reţeaua de apă

Aparegio a reluat ieri de dimineaţă alimentarea cu apă a unui bloc din zona centrală în care stau diferite persoane publice ale oraşului, dar doar după plata unei părţi din datoriile acumulate în timp. Telefoanele de rigoare nu au lipsit, mai ales că printre cei lăsaţi fără apă s-a numărat şi consilierul judeţean Elvira Şarapatin, care, avea facturile plătite la zi, dar care a devenit o victimă a vecinilor săi. 

 Blocul este situat în dreptul statuii Magheru şi timp de două zile locatarii de aici au stat pe sec, la parter fiindu-le amenajat totuşi un furtun cu un robinet în cap de la care să poată să îşi potolească setea sau nevoile de zi cu zi. Printre cei debranşaţi s-a numărat şi consilierul judeţean Elvira Şarapatin, care, astfel, s-a văzut nevoită să stea mai mult pe la scara blocului decât prin apartament. Şefa femeilor din PSD Gorj s-a declarat extrem de revoltată pentru că timp de două seri a trebuit să stea la coadă la un robinet pentru a lua apă cu bidonul, deşi nu are datorii la asociaţia de proprietari. "Nu este normal ce s-a întâmplat. Hai, am zis, prima seară o fi vreo defecţiune ceva, dar să ne ţină două zile în plin centru al oraşului arată la ce grad de civilizaţie suntem. Nu a venit nimeni să ne anunţe, să ne spună că sunt datorii. Eu nu am văzut niciun afiş pe aici şi oricum nu mă aşteptam la aşa ceva pentru că ştiu că nu am vreo datorie. E grav dacă Aparegio face din astea. Să ne fi lăsat apa măcar o oră pe seară ca să nu fim nevoiţi noi, cei care nu avem datorii, să suferim alături de toţi ceilalţi", spune social-democrata, care a simţit pe bidonul şi găleata sa cum e să nu ai apă în plină vară.

 Scara lui Călinoiu nu a fost debranşată

 Soţul său, care este judecător la Tribunal, dar şi alţi directori sau şefi de instituţii publice au stat şi ei la coadă la un robinet pentru a-şi umple bidoanele cu apă. Nemulţumirea Elvirei Şarapatin a fost cu atât mai mare cu cât doar scara ei a fost debranşată, cea pe care se află apartamentul lui Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean fiind alimentată fără probleme. Aceasta l-a sunat pe Călinoiu noaptea şi i-a cerut explicaţii, ulterior, după circa două ore alimentarea cu apă fiind reluată la tot blocul. Explicaţiile telefonice ale şefului Consiliului Judeţean au venit în contextul în care Călinoiu are şi el un apartament în blocul cu pricina, pe altă scară, unde apa nu a fost însă oprită. Şarapatin nu ştia foarte clar dacă Aparegio este sau nu în subordinea Consiliului Judeţean, dar a lămurit lucrurile repede. Nu l-a fel de repede s-au dat învinşi cei de la firma distribuitoare de apă, care, până nu şi-au văzut în conturi măcar o parte din datoriile vecinilor lui Şarapatin nu au deschis robinetul care ducea la stingerea conflictului. 

 Plata restanţelor e obligatorie

 Şeful Aparegio, Ion Popescu, afirmă că reluarea apei s-a făcut în condiţiile plăţii unei părţi din datoriile înregistrate de locatari. Acesta recunoaşte că a primit unele telefoane de la şefii judeţului, dar afirmă că robinetul cu apă a fost redeschis doar după două zile, în care restanţierii au mai plătit din datorii. Popescu afirmă că, astfel, a dorit să demonstreze că nu face nicio diferenţiere între datornicii din Lotrului sau 9 Mai şi cei din zona centrală, Aparegio urmând să sisteze alimentarea cu apă celor care nu plătesc facturile la timp. "Nu facem nicio discriminare între clienţii noştri, indiferent de zona în care locuiesc. Indiferent că sunt din centru, din 9 Mai sau Lotrului, toată lumea trebuie să înţeleagă faptul că suntem o societate care lucrează în economia de piaţă. Factura la apă trebuie plătită la timp, la fel ca şi cea de gaze, de curent sau orice altceva, telefonie sau mai ştiu eu ce. Apa este o marfă, iar lucrurile acestea cu telefoanele în miez de noapte nu mai ţin pentru că dacă avem conturile goale punem în pericol derularea altor investiţii majore pentru oraş. Am impresia că pe unii locatari din acest bloc nu i-a interesat plata facturilor şi au acumulat 120 de milioane de lei vechi. Au plătit acum 50 de milioane şi le-am reluat furnizarea, dar va veni acuşi factura pe aprilie, tot de 50 de milioane şi dacă nu o achită luăm aceleaşi măsuri din nou fără probleme", afirmă şeful Aparegio.


Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: