Avem şefi la secţiile de votare

Preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare din Gorj au fost traşi ieri la sorţi pe cale electronică, printre aceştia găsindu-se un singur reprezentant al Tribunalului Judeţean, restul judecătorilor şi procurorilor nemaiimplicându-se în procesul electoral din 7 iunie. Tragerea la sorţi a avut loc la Tribunalul Gorj, informaticianul şef al instituţiei folosind un program de calculator pentru a asigura repartizarea pe secţii în mai puţin de un minut a tututor celor 634 de preşedinţi şi vicepreşedinţi. Tragerea la sorţi s-a făcut în prezenţa prefectului judeţului, Ion Florescu, a preşedintelui Tribunalului Gorj, Florin Encescu, a şefului Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Gheorghe Miruţă, dar şi a reprezentanţilor PSD şi PDL, filiala locală a PNL neavând pe nimeni prezent. Florin Encescu a menţionat cu această ocazie că niciunul dintre colegii săi magistraţi nu a mai dorit să se implice în procesul electoral, singura persoană din cadrul Tribunalului care a depus cerere şi a şi fost trasă la sorţi fiind Izabela Retezeanu, asistent judiciar, de profesie. Aproape toţi preşedinţii şi vicepreşedinţii sunt însă persoane cu studii superioare juridice, din necesarul de 634 nu mai puţin de 614 fiind jurişti. În plus, alte câteva sute de persoane cu studii superioare de altă natură decât cele juridice s-au înscris pentru tragerea la sorţi, cele mai multe reprezentândînsă rezerve pentru situaţiile în care juriştii desemnaţi deja se vor retrage şi vor lăsa anumite posturi libere.
 Preşedintele Tribunalului Gorj a menţionat că nu va accepta retrageri din partea celor traşi la sorţi decât din motive strict medicale. Acesta a precizat că lista cu şefii secţiilor de votare poate fi consultată pe paginile de internet ale Tribunalului şi Prefecturii Gorj, persoanele trase la sorţi fiind aşteptate la Tribunal pentru a-şi ridica într-un timp cât mai scurt împuternicirile cu care să se poată prezenta la Biroul Electoral Judeţean şi la secţiile de votare pe care le vor conduce.
 Biroul Electoral Judeţean aşteaptă acum de la partidele politice implicate în alegeri listele cu proprii reprezentanţi, astfel încât săptămâna viitoare să fie cunoscută componenţa tuturor birourilor electorale din secţiile de vot. Prefectul Ion Florescu a făcut cunoscut şi el că la sediul instituţiei pe care o conduce sunt deja aduse cele 1585 de ştampile cu însemnul "VOTAT", precum şi peste 291.000 de autocolante şi peste 335.000 de buletine de vot. Buletinele de vot vor fi împărţite primarilor din teritoriu cu două zile înaintea procesului electoral, în ziua şi preziua alegerilor la Prefectură urmând să funcţioneze şi un centru de informare, constituit din reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, centru care, de altfel, a fost activ şi cu ocazia alegerilor anterioare.
 


Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: