Poliţist agresat si focuri de armă la Runcu

Poliţiştii Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu au reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 47 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

În seara zilei de 3 iulie a.c., la orele 22:50, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu, a identificat pe DC Bâlta, în comuna Runcu, un atelaj cu tracţiune animală încărcat cu material lemnos, condus de către un bărbat.

Poliţiştii i-au solicitat bărbatului să se legitimize, acesta refuzând atât să-şi decline identitatea cât şi să prezinte documente justificative pentru materialul lemnos transportat.

Pe parcursul cercetărilor bărbatul a devenit violent, fiind necesară încătuşarea sa.

În scurt timp, la faţa locului au venit două persoane, identificate ulterior ca fiind D.I.V., de 36 ani, fiul conducătorului atelajului, şi B.N., de 47 ani, ambii din comuna Peştişani, judeţul Gorj, care au manifestat un comportament violent faţă de cei doi poliţişti.

Întrucât B.N. l-a agresat fizic pe unul dintre cei doi poliţişti, acesta a folosit armamentul din dotare, executând 2 focuri de avertisment în plan vertical.

Ulterior, cei trei bărbaţi au fost imobilizaţi de grupa de intervenţie a Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul I.P.J. Gorj, sosită la faţa locului.

Conducătorul atelajului a fost identificat ca fiind D.I., de 59 ani, pe numele său fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de material lemnos, întrucât transporta un număr de 16 arbori, esenţă brad, cu diametrul cuprins între 9 şi 25 cm şi o lungime cuprinsă între 3,80 şi 4,30 m, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Urmare a probatoriului administrat, suspectul B.N. a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de ultraj, ulterior fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

În cursul acestei zile, suspectul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunerea de arestare preventivă.

 

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: