Polițist reținut pentru șpăgi mărunte

Un agent al Poliției Municipiului Târgu Jiu a fost reținut luni seara pentru 24 de ore după ce o anchetă a Direcției Generale Anticorupție i-a adus acestuia grave acuzații de corupție.

Subofițerul Gabriel Negoiță este acuzat de comiterea a patru infracțiuni de luare de mită, a şapte infracțiuni de trafic de influență și una de folosire a unor informații ce nu sunt destinate publicității. Anchetatorii nu au oferit informații suplimentare despre acuzațiile respective, cercetările fiind în curs. Singurul indiciu confirmat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj se referă la perioada în care au avut loc faptele, respectiv ultimii doi ani, dar cu precădere ultimele luni. Sumele de bani primite ar fi fost de ordinul câtorva sute de lei.

Reținerea lui Negoiță s-a făcut după ce ofițerii anticorupție au efectuat percheziții atât la locuința agentului, dar și la biroul pe care îl avea acesta în cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu. De asemenea, percheziții au fost făcute și la birourile unei firme. Întrebat de jurnaliști cum răspunde la acuzațiile ce îi sunt aduse, polițistul a refuzat să facă vreun comentariu, preferând să aștepte să vadă ce decide procurorul de caz în privința sa. Agentul de poliție va fi cercetat sub control judiciar după ce cele 24 de ore de reținere, pentru că și-a recunoscut faptele. 

Vizualizări: 2,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: