Polițist șomer după ce a luat șpagă un bax de bere și câteva sute de lei!

Conducerea IPJ Gorj a dispus în cursul zilei de ieri încetarea raporturilor de muncă față de un angajat condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.

Inițial bărbatul primise patru ani de închisoare la Tribunalul Gorj, dar la Craiova magistrații au aplicat prevederile Noului Cod Penal și, astfel, ”omul legii” a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare, dar și-a pierdut locul de muncă, ceea ce reprezintă o premieră, o astfel de situație fiind destul de greu de imaginat până acum, deși, de-a lungul anilor au mai fost și alți polițiști gorjeni asupra cărora au planat astfel de suspiciuni.

Agentul Eugen Cristian Frîntu, fost șef al postului de poliție din comuna Fărcășești, a fost trimis în judecată anul trecut de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, după ce un om de afaceri din localitate l-a denunțat anchetatorilor. Patronul respectiv s-a plâns de faptul că polițistul și un coleg al acestuia îi cereau bani sau chiar baxuri cu bere pentru a nu-i face controale la magazin, agentul negând faptele, celălalt polițist nefiind trimis în judecată. Frîntu a fost trimis în judecată pentru că a primit prima dată o mită de 500 de lei, iar a doua oară  200 de lei , în interceptările telefonice existente la dosar acesta discutând cu colegul său despre „fripturile” pe care le solicita omului de afaceri pentru a nu-i face controale. La un moment dat, polițistul folosește expresia „prostul ăla” într-o convorbire cu colegul său, pe care îl întreba dacă a reușit să obțină „fripturile” de la denunțător.

Curtea de Apel Craiova a decis, luni, ca Eugen Cristian Frîntu să fie achitat pentru acuzația de luare de mită pentru fapta în care a primit 500 de lei, el restituind banii denunțătorului. Instanța l-a condamnat însă definitiv la un an de închisoare cu suspendare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de trei ani. Decizia respectivă a fost comunicată ieri către IPJ Gorj, conducerea instituției dispunând încetarea raporturilor de muncă cu agentul Eugen Cristian Frîntu.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: