Polițistă audiată într-un dosar de mărturie mincinoasă

Băiatul unui pădurar din Urdari a fost trimis în judecată de procurori sub acuzația de mărturie mincinoasă, în dosarul respectiv fiind audiată miercuri ca martor și o polițistă. Alina Sandu, fostă Popescu, este fosta colegă a fostului șef de post din comună, Nicu Pasăre, condamnat deja cu suspendare într-un dosar în care a fost acuzat că a cerut favoruri sexuale.

Pasăre mai este inculpat într-un dosar, în care e acuzat că împreună cu un alt coleg a favorizat doi hoți de lemne din comună, frații Tauru, soția unuia dintre ei fiind cea care a denunțat în celălalt dosar favorurile sexuale. Lucrurile sunt atât de încâlcite în această poveste încât și avocații trebuie să fie foarte atenți atunci când își apără clienții.

Miercuri, Alina Sandu a fost chemată să depună mărturie împotriva lui Daniel Radu Manolache după ce, acum un an, la rândul ei fusese acuzată de mărturie mincinoasă. De asemenea, alți martori din dosar au avut și ei „probleme de memorie” și doar după ce au fost chemați pe la Parchet și întrebați dacă au mințit la audieri și-au dat seama care este „adevărul”. Între timp, polițista și-a făcut și ea ordine în gânduri și a declarat la audierile de la instanță că a fost sub imperiul emoțiilor și al grijilor generate de faptul că la prima sa audiere în dosar a trebuit să își lase bebelușul de numai câteva luni pe holul instanței.

La finalul audierilor de acum, părțile din dosar și-au dat seama că declarațiile agentei se bat din nou cap în cap, dar lucrurile au fost lăsate așa, judecătorul de caz având misiunea să le descâlcească.

Alina Sandu este agenta care discuta cu Nicu Pasăre dacă să consemneze o anumită declarație sau nu într-o anchetă, dubiile sale fiind date de faptul că „dă rău pentru Poliție” dacă ar fi consemnat cuvânt cu cuvânt declarația celui pe care îl audia.

După ea în sala de judecată a intrat un alt martor, un tânăr din Urdari, care a declarat și el ce au dorit „organele” să audă, la final concluzia fiind aceeași, că și vorbele sale se bat cap în cap.

Tânărul trimis în judecată, Daniel Radu Manolache a rămas consternat când a văzut cum decurge procesul său, el spunând că mărturia mincinoasă de care este acuzat constă în faptul că nu a vrut să depună o reclamație prin care să sesizeze că a fost lovit în timpul unei altercații care a fost deja anchetată în dosarul al doilea în care este inculpat Nicu Pasăre. În dosarul respectiv alți martori audiați acum un an au precizat la instanță, sub jurământ, că la audierile de la Parchet ar fi declarat orice doreau procurorii numai să fie lăsați să plece acasă.

Vizualizări: 4,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: