Polițiști din Gorj și Mehedinți, judecați pentru abuz în serviciu

Trei polițiști din Godinești, Tismana și Baia de Aramă au fost trimiși în judecată pentru 22 de fapte penale, ca urmare a unui dosar instrumentat de Direcția Generală Anticorupție.

Agenții trimiși în judecată sunt Ionel Cătălin Enoiu și Nicolae Văcaru, din Gorj, și Ionuț Marian Păsat din Mehedinți. Polițiștii sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu,  fals intelectual, sustragere sau distrugerea de probe sau înscrisuri, abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, complicitate la fals în declaraţii, participaţie improprie la infracţiunea de fals în declaraţii, complicitate la uz de fals.

Anchetatorii au constatat că, din aprilie 2018 și până în martie 2019, când au fost demarate cercetările, agenții nu și-au respectat sarcinile de serviciu, atunci când aveau de cercetat anumite accidente rutiere.  „Cei trei inculpaţi, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au întocmit înscrisuri oficiale în care au atestat împrejurări neconforme cu realitatea și au determinat alte persoane să consemneze aspecte necorespunzătoare adevărului în declaraţiile privind împrejurările producerii accidentelor rutiere, înscrisurile astfel falsificate fiind încredinţate de cei trei inculpaţi unor persoane în vederea folosirii producerii de consecinţe juridice”, se arată într-un comunicat de presă.

Polițiștii sunt acuzați că nu îi mai sancționau pe șoferi, ba chiar întocmeau documente false cu privire la împrejurările în care aveau loc evenimentele rutiere.

Vizualizări: 15,004

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: