Poliţişti sau huligani?!

Marşul combinat cu mitingul poliţiştilor de la sfârşitul săptămânii trecute am crezut că este o glumă înainte de a se produce. Pe urmă am văzut că tot ceea ce credeam că nu se poate întâmpla s-a întâmplat. Am văzut cum aproximativ 5000 de poliţişti, marea lor majoritate în uniformă, au încălcat legea în aplauzele televiziunilor şi ale şefilor lor cu grade grele pe umăr.

Am văzut cum poliţiştii, cei ce sunt abilitaţi de lege să apere legea într-un stat de drept, se adresează preşedintelui acestui stat de drept cu apelativul ”javră ordinară”. Am văzut poliţişti în uniformă comportându-se ca nişte huligani şi  care în semn de dispreţ pentru simbolul pe care-l reprezintă uniforma au aruncat caschetele pe jos. Am văzut politicieni români solidarizându-se cu poliţiştii care au băgat legea sub bocanc.

Ce mai urmează? Am văzut şi reacţia oficială a preşedintelui, care a renunţat la serviciile poliţiei şi jandarmeriei care aveau obligaţia să escorteze şi să protejeze  persoana preşedintelui. Păi, în condiţiile în care poliţiştii, în văzul poporului român încalcă legea, iar jandarmii se poartă cu duhul blândeţii conducându-i chiar la palatul Cotroceni unde nu aveau ce să caute, mi se pare corect să renunţe la serviciile lor pentru că în asemenea condiţii nu ştii niciodată când purtătorii uniformei de stat te lasă baltă şi se duc te miri unde-i cheamă liderii de sindicat. Mai mult de atât nu i se poate întâmpla unui stat, iar în aceste condiţii ministrul de interne are o mare problemă de credibilitate şi de autoritate.

Revenind la liderii de sindicat ai poliţiştilor nu pot să nu remarc faptul că au îndemnat la nesupunere, la ilegalitate, la manifestări huliganice. Pot să înţeleg că poliţiştii au probleme, pot să înţeleg că li s-a luat din salarii, pot să înţeleg orice, dar nu pot să înţeleg că poliţiştii au îmbrăcat haina militară, şi-au pus pistolul la brâu şi s-au dus să-i strige şefului statului „javră ordinară”.

Nu înţeleg de ce toate scandalurile din poliţie în care au fost implicaţi poliţişti de toate gradele nu s-au finalizat niciunul cu intrarea protagoniştilor după gratii! Nu pot să înţeleg de ce promovările în funcţiile de conducere ale poliţiei se fac pe criterii politice. Nu înţeleg de ce poliţiştii nu s-au prins că vor fi folosiţi pentru jocurile politice pe care şefii lor le-au sprijinit cu voioşie timp de 20 de ani. Nu ştiu de ce opoziţia a vrut nevoie de tot acest circ jalnic ca să mai ceară încă o dată demisia preşedintelui! Oricum poliţiştii au sărit de mult calul şi cineva trebuie să le reamintească că  respectarea legilor este obligatorie şi pentru ei. Dacă lucrurile vor rămâne aşa atunci eu, ca cetăţean, o să mă tem în curând nu de derbedei, ci chiar de poliţişti!

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: