Poliţiştii au tras cu pistolul pentru a impune legea

Oamenii legii din comuna Runcu au trebuit să facă uz de armamentul din dotare de două ori pentru a-i potoli pe infractori. Într-o situaţie, un şofer anchetat în mai multe dosare a încercat să fugă atunci când a fost tras pe dreapta, iar în alt caz un tânăr  l-a luat la bătaie pe poliţist, înainte de a fi tras focul de avertisment.

Poliţiştii din Runcu, ajutaţi de un coleg din Arcani, patrulau prin localitate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în momentul în care au primit un apel, în jurul orei 2.00, despre producerea unui scandal la circa 100 de metri de o discotecă din centrul comunei. Trei tineri se luaseră la ceartă, iar poliţiştii le-au cerut să pună capăt scandalului, cerându-le să îi însoţească la sediul postului de poliţie, aflat în apropiere, pentru a fi legitimaţi şi a da explicaţii cu privire la cele întâmplate.

Unul dintre tineri, Cristian Predan, de 19 ani, a sărit atunci la bătaie la poliţişti şi l-a lovit pe unul cu pumnul în zona feţei, după care s-a potolit, scandalul reizbucnind în curtea sediului de poliţie. Tinerii au devenit aici din nou violenţi şi, pentru a restabili liniştea şi ordinea publică, adjunctul şefului postului de poliţie a folosit pistolul din dotare, trăgând un foc de armă în plan vertical, aplanând scandalul. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a deschis ieri o anchetă pe numele lui Cristian Predan, acesta fiind acuzat de ultraj, după ce l-a lovit pe poliţist cu pumnul în faţă.

Şofer fără permis, oprit cu focuri de armă

Un alt incident în care oamenii legii din judeţ au trebuit să facă uz de armă a fost înregistrat tot la Runcu, acolo unde poliţiştii au reuşit să oprească un şofer doar după ce au folosit pistolul din dotare. Oamenii legii l-au văzut în trafic pe Laurenţiu Petrişor Sacagiu, un tânăr de 31 de ani pe care îl aveau client pentru mai multe dosare în care acesta este  cercetat. Acesta conducea o maşină modificată artizanal şi neînmatriculată. Sacagiu nu a oprit la semnalele poliţiştilor şi a încercat să fugă pe un drum lăturalnic, unul dintre poliţişti fiind nevoiţi să folosească pistolul din dotare pentru a-l opri pe şofer.

Bărbatul s-a oprit abia după ce a auzit glonţul tras în aer de oamenii legii, poliţiştii imobilizându-l şi ducându-l la sediul postului de poliţie pentru a-l audia. Sacagiu mai are deschise pe numele său dosare în care este acuzat de distrugere, lovire, ameninţări, tăieri ilegale şi sustragere de material lemnos, dosare în care se sustrăgea cercetărilor. Acum el s-a ales cu dosar şi pentru că s-a urcat la volanul unei maşini neînmatriculate şi fără să aibă permis de conducere.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: