Poliţiştii „bătăuşi”, acuzaţi de tentativă de omor

Ancheta deschisa după ce un gorjean de 38 de ani din municipiu s-a plâns că a fost bătut de nişte poliţişti pentru că nu s-ar fi legitimat în faţa lor s-a mutat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Mutarea este generată de faptul că vinerea trecută anchetatorii au decis să schimbe încadrarea faptelor de care sunt acuzaţi poliţiştii implicaţi în acest caz. Dacă iniţial acestora li se „reproşa” un comportament abuziv, acum, datorită stării de sănătate a celui bătut, oamenii legii sunt acuzaţi de tentativă de omor deosebit de grav.

Dosarul a ajuns la Parchetul Judeţean, fiind preluat de doi procurori, conducerea instituţiei dând asigurări că doreşte clarificarea incidentului respectiv în cel mai rapid timp posibil. Unul dintre procurorii care se ocupă de dosar este Emil Moţa, cunoscut pentru faptul că în ultimii ani puţine au fost persoanele care i-au trecut prin faţă, la audieri, şi nu s-au ales cu o ordonanţă de reţinere de 24 de ore, dacă nu şi cu un mandat de arestare preventivă de până la 29 de zile. Celălalt procuror din dosar este Dumitru Părăuşanu, care, împreună cu Emil Moţa, are misiunea de a stabili în ce împrejurări s-a ales Ion Cucăilă cu răni care i-au pus viaţa în pericol.

Reamintim că bărbatul susţine că în noaptea de miercuri spre joi acesta a fost oprit pentru legitimare, în centrul oraşului, de o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist şi un jandarm, el neavând actele asupra sa. Cucăilă nu exclude posibilitatea să nu fi fost foarte „amabil” cu oamenii legii, mai ales că era şi băut, dar afirmă că a fost urcat într-o maşină de Poliţie şi dus la secţie, unde a mâncat o mamă de bătaie care era să-l coste viaţa. El susţine că, ulterior, poliţiştii l-au abandonat la podul Jiului din zona Pieţei Centrale, după care a ajuns acasă cu greu, rudele chemând o ambulanţă când era deja destul de târziu. Cu intestinele rupte în abdomen, medicii au reuşit însă să-i salveze viaţa, confirmând că la o asemenea situaţie nu se putea ajunge decât dacă era bătut „bine”…

Poliţia se mişcă mai repede când e vorba de poliţişti ameninţaţi

Anchetatorii trebuie să facă acum lumină şi într-un alt caz, deschis la sfârşitul săptămânii trecute, după ce într-o cârciumă de la Dăneşti s-a produs un scandal, iar poliţiştii veniţi să aplaneze situaţia erau gata-gata s-o încaseze de la doi scandalagii. Unul dintre agenţii veniţi la faţa locului a fost nevoit chiar să facă uz de armamentul din dotare pentru a-l opri pe unul dintre agresori. „În această împrejurare, unele dintre persoanele implicate au părăsit incinta discotecii, în timp ce L.M., de 34 ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, s-a îndreptat spre cei doi poliţişti, având un corp dur în mână, ameninţându-i pe aceştia cu acte de violenţă.  Întrucât suspectul a continuat să manifeste un comportament agresiv faţă de poliţişti, unul dintre aceştia l-a somat să se oprească, după care a executat două focuri de avertizare în plan vertical, cu armamentul din dotare. Ulterior acestei acţiuni suspecţii au fugit. Cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale al I.P.J Gorj au fost prinşi trei dintre cei patru suspecţi care participaseră la scandal”, a informat ieri IPJ Gorj.

Unul dintre suspecţi, în vârstă de 29 de ani, a fost încătuşat şi băgat în arestul Poliţiei, în timp ce pentru cel considerat „capul răutăţilor” continuă cercetările, acesta sustrăgându-se anchetei. Individul este acuzat de lovire şi ultraj contra bunelor moravuri, dar şi pentru ultraj, ancheta fiind declinată în favoarea Parchetului în vederea continuării cercetărilor.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: