Directorul Romarm, audiat de procurorii gorjeni

Dan Tache, directorul general al Romarm, a fost audiat ieri ca martor într-un dosar aflat în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Este vorba de dosarul privind dispariţia rezervei de mobilizare de la uzina de armament Sadu. În dosar au fost deja reţinute pentru 24 de ore trei persoane cu funcţii de conducere. Directorul adjunct al Romarm, Lori Boian, unul dintre reţinuţi, a spus că rezerva de mobilizare nu se mai află de ani buni la uzinele de armament, ci la Oficiul de Stat pentru Probleme Speciale.

Toate cele trei persoane reţinute pentru 24 de ore de procurorul Moţa au fost puse în libertate după de judecătorii de la Tribunalul Gorj au respins cererea de arestare preventivă pentru 24 de ore. Boian şi Dijmărescu sunt liberi de miercuri, iar jos a fost pus în libertate şi directorul de producţie de la UM Sadu, Gabriel Bogdan. Acesta a avut un avocat celebru, pe generalul Dan Voinea, cunoscut din procesul soţilor Ceauşescu.

Procurorii pot cere în continuare arestarea preventivă, dacă fac recurs la Curtea de Apel Craiova. Dosarul privind rezerva de mobilizare, în care directorii sunt cercetaţi pentru delapidare, evaziune şi spălare de bani nu este singurul cu care se confruntă şefii de la UM Sadu. Mai este un dosar ajuns în instanţă după ce mai mulţi angajaţi au murit sau au fost răniţi în urma unor explozii, dar şi dosarul privind sustragerea de cartuşe de către un angajat şi vânzarea acestora către un ofiţer sub acoperire. (A.A.)

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: