Poliţişti acuzaţi că au snopit în bătaie un gorjean

Situaţia „miliţienilor” de la Stoina, judecaţi în prezent pentru că în urmă cu câţiva ani au omorât în bătaie un localnic, a fost aproape de a se repeta ieri la Târgu Jiu, dacă îi dăm crezare unui  bărbat de 38 de ani, care a ajuns la spital cu mai multe lovituri pe corp. Acesta susţine că a fost bătut de mai mulţi poliţişti, IPJ Gorj confirmând deschiderea unei anchete pentru a lămuri cele sesizate de cel care a supravieţuit loviturilor primite.

Ion Cucăilă locuieşte pe strada Slobozia, nu are un loc de muncă stabil, lucrând cu ziua pe unde apucă, iar cu legea n-a avut probleme decât cu foarte mult timp în urmă, de cel puţin un deceniu fiind un „băiat cuminte”. Ieri a văzut însă moartea cu ochii şi numai pentru că medicii l-au operat de urgenţă mai este în viaţă. El spune că în noaptea de miercuri spre joi, după ce ieşise dintr-un bar din zona centrală a oraşului, situat pe strada Popa Şapcă, a fost oprit pe stradă de doi poliţişti pentru a fi legitimat, el neavând asupra nici un act de identitate.

„Au zis că eu sunt din ăia care fac probleme şi m-au dus la Poliţie. Acolo m-au lovit numai în burtă, iar de dimineaţă m-au luat şi m-au abandonat la podul Jiului. Nici nu mai ştiu câţi m-au lovit şi cum. Nu aveau nici un motiv să dea în mine”, a declarat bărbatul.

Salvat de la moarte

Rude ale acestuia au precizat că o maşină l-ar fi adus pe acesta de la podul Jiului până pe strada pe care locuieşte la marginea oraşului, după care, câteva sute de metri s-a târât până acasă. Mama bărbatului a fost cea care joi, în jurul orelor 10.00, l-a auzit pe acesta văitându-se în camera lui, ea solicitând ulterior un echipaj de la Ambulanţă, Ion Cucăilă fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. „Eu nu m-am uitat la el în cameră de dimineaţă, dar pe la 10.00 l-am auzit văitându-se şi am intrat să văd ce are. Când l-am văzut cât era de lovit am crezut că mi se face rău. De abia putea să vorbească. Mi-a zis că l-au bătut unii de la Poliţie şi că el nu a făcut nimic. L-ar fi bătut pentru că nu avea buletinul la el, dar nu cred că trebuia să-l omoare pentru asta”, spune femeia.

Bărbatul a fost adus la spital şi supus aici unei intervenţii chirurgicale care a durat câteva ore, starea sa de sănătate fiind gravă. Medicii au descoperit că acesta avea intestinele rupte în abdomen, precum şi alte lovituri pe corp, pentru care va trebui să rămână internat în spital o perioadă mai mare de timp.

Urmează o anchetă

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, a confirmat că a fost deschisă o anchetă în acest caz şi că Poliţia şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Ancheta îi vizează pe trei agenţi de la Poliţia Municipală Târgu Jiu, precum şi pe un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Gorj. Cazul de acum aminteşte măcar de cel al poliţiştilor de la Stoina, care în urmă cu mai mulţi ani au confundat un localnic paşnic cu un alt sătean, certat cu legea. Cel în cauză a intrat beat într-o cârciumă şi şi-a pus singur de băut, dar apoi a „plătit” cu viaţa, fiind bătut în sediul Poliţiei şi dus acasă de agenţi, a doua zi dându-şi sufletul. Ancheta a fost finalizată de abia de câteva luni, după ce dosarul a fost preluat de Parchetul General, acum poliţiştii fiind inculpaţi şi judecaţi la Tribunalul din Caraş Severin, unde au cerut să fie strămutată judecata lor.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: