Polițiștii bătăuși au fost audiați de procurori. Sunt acuzați de tentativă de omor!

Cei cinci polițiști din cadul Serviciului de Acțiuni Speciale al IPJ Gorj au fost chemați la audieri. Pe numele lor a fost deschis un dosar penal de tentativă de omor. Ei sunt suspecți că au lovit cu bestialitate un bărbat din orașul Novaci, după ce acesta fusese reținut.

Totul a început în noaptea de vineri spre sâmbătă când novăceanul Constantin Dodoi (41 de ani) l-ar fi lovit cu oglinda mașinii pe polițistul din localitate, iar apoi ar fi fugit. La scurt timp după acest incident, șoferul a fost prins și reținut. „Mascații” au fost chemați în Novaci să-l preia pe Dodoi și să îl ducă în arestul IPJ Gorj. După declarațiile avocatei și ale tatălui lui Dodoi, oamenii legii și-au făcut singuri dreptate, iar duba poliției s-a transformat într-un spațiu al torturii. Tatăl bărbatului reținut a declarat presei că toți polițiștii prezenți la fața locului l-au lovit cu bestialitate pe fiul său. 

Inspectoratul de Poliție Gorj nu a comunicat această parte a evenimentului. 

„Seara a venit șeful poliției Novaci, cu duba la poartă și mi-a zis că nu găsesc mașina, dar că pe el l-au luat și îl au în înăuntru. Se auzea din mașină de ziceai că au tauri acolo și comandantul m-a chemat mai într-o parte ca să nu aud ce fac ei cu el.”, a afirmat tatăl bărbatului bătut de polițiști. 

Acesta a mai afirmat că inclusiv șeful Poliției Novaci l-ar fi agresat pe Constantin Dodoi: „Toți l-au bătut, inclusiv polițiștii, inclusiv mascații. Copilul mi-a spus că inclusiv comandantul din Novaci l-a bătut. S-a pus în genunchi în fața lui să nu-l omoare. I-au luat cătușele de la mâini și i-au pus arici, cum îi zic ei”.

Crt este că Dodoi nu a mai putut fi ținut în arest. Bărbatului i s-a făcut rău iar polițiștii s-au văzut nevoiți să-l ducă la spital. Medicii l-au consultat și au decis să îl opereze de urgență, pentru a-i salva viața.

„Este în continuare în stare critică, dar este coerent în vorbire, dar vă imaginați cum se poate simți un  bolnav căruia i s-a extirpat splina, o parte din ficat. Are fracturi intercostale, fractură de stern. Este inimaginabil ce s-a putut întâmpla. (...) Și-a pierdut organe vitale. (...) Coastele i-au intrat în plămâni”, a afirmat avocata lui Constantin Dodoi.

În prezent, Constantin Dodoi este sub control judiciar, după ce în cazul lui lui fusese luată măsura arestării preventive.

Vizualizări: 8,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: