Poliţiştii din Rovinari au trimis victima unui furt să caute hoţii

Povestea bijuteriilor furate în urmă cu trei ani la Rovinari pare fără sfârșit. Păgubiţii, Vasile Zdrăncuță, și soția sa, Mariana Zdrăncuță, așteaptă și astăzi ca polițiștii să dea de urma celor 300 de grame de aur furate. Există chiar și un suspect în acest dosar, sora păgubitului, Ioana Cinteză, însă polițiștii au considerat că nu există suficiente probe împotriva ei așa că dosarul se plimbă între Rovinariși Târgu Jiu. Una peste alta, şi probele din dosar sunt, în mare parte, găsite de păgubiţi. Aceştia au fost trimişi de polţişti la casele de amanet să-şi caute aurul şi indicii despre hoţi.

Vasile Zdrăncuță a căutat în tot acest timp aurul dispărut fără urmă, ba chiar a făcut munca polițiștilor. Bărbatul povestește că a fost trimis de polițiști la toate amanetele din Rovinari să caute indicii și înregistrări deși asta intră în atribuțiile lor. ”M-au pus să caut bijuteriile pe aici pe la amanet, eu le-am dus filmările, ei așteptau să le duc tot eu și hoțul. Nu au mișcat un deget să rezolve acest caz în ciuda zecilor de audiențe în care am fost și la Rovinari, la Târgu Jiu și la București. Îmi spuneau să aștept că se rezolvă. Au trecut trei ani și dosarul zace”, a declarat Vasile Zdrăncuță.

Sora și nepoata, principalele suspecte

Imediat după furtul bijuteriilor, victima a început să primească mesaje pe telefonul mobil care îi dădeau indicații exacte unde să caute aurul. Ulterior, polițiștii au găsit aparatul de pe care primea mesaje la un unchi în Albeni, care a mărturisit la vremea respectivă că a primit telefonul de la sora victimei, Ioana Cinteză. Între timp însă unchiul din Albeni a decedat. ”Am bănuit-o de la început pe sora mea pentru că ușa locuinței nu a fost forțată ci deschisă cu o cheie potrivită și ea avea cheie de la casa mea. În plus, și sora și nepoata mea au picat testul poligraf o dată și au fost puse de polițiști să-l repete, dar au refuzat. Imediat după jaf sora mea a plecat în Italia și au fost mai multe persoane care au muncit cu ea acolo și mi-au spus că avea foarte mult aur în Italia”, a declarat Vasile Zdrăncuță.

Victima nu înțelege de ce Poliția nu face nimic împotriva surorii sale pentru că, spune el, sunt suficiente probe la dosar. ”Poliția spune că nu sunt suficiente probe la dosar împotriva surorii mele dar este rezultatul testului poligraf, sunt bonurile și chitanțele care dovedesc că aurul a fost cumpărat de mine, este aparatul mobil care i-a aparținut surorii mele, sunt suficiente probe dar nu se mișcă”, a adăugat Vasile Zdrăncuță.

RĂSPUNS

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj au un singur răspuns oficial în acest caz. ”Dosarul se află la Poliția Rovinari și se continuă cercetările”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: