Procurorii au făcut expertiză la canalizarea din Alimpeşti

Procurorul Emil Moţa împreună cu o comisie de specialişti din Craiova au fost prezenţi ieri la Alimpeşti, pentru a face o nouă expertiză tehnică la canalizarea din comună. Expertiza a fost solicitată de procurorul de caz, cel care a preluat plângerea depusă de fostul consilier Leonida Belgher. După ce au analizat preţ de câteva ore documentaţia la sediul primăriei din localitate, procurorul, cei trei experţi şi poliţiştii au mers pe firul canalizări pentru a trage concluziile necesare.

Povestea canalizării cu iz penal din Alimpeşti nu pare a se sfârşi curând. În urma unei noi plângeri făcute de fostul consilier Leonida Belgher, primăriţa Elena Mosor a fost vizitată ieri de procurorul Emil Moţa şi de trei experți chemaţi special de la Craiova pentru a face măsurători la fața locului şi pentru a clarifica până la urmă lucrurile în cazul canalizări de la Alimpești, ce a fost recepționată anul trecut. Din primele constatări ale specialiștilor reiese că există diferențe între rapoartele întocmite. ”Nu am ce să spun că nu cunosc terenul. Expertizele le-am citit pe cele anterioare. Într-adevăr, e diferență între ele. Facem măsurători, constatăm. Noi am fost solicitați să venim aici. Procurorul Moța a stat de vorbă, că dânsul conduce”, spune expertul Marin Popescu. După ore bune petrecute în sediul primăriei, timp în care documentele au fost verificate, s-a trecut la vizita în teren. Au fost prezenți procurorul, experții, polițiști, primărița Elena Mosor. ”Ne facem treaba. Se va face o expertiză. Sunt trei experți specialiști în domeniu care vor face expertizarea. Deocamdată nu putem să vă spunem niciun fel de concluzii”, a declarat procurorul Emil Moța. Chiar dacă este din nou vizată de controale, primărița Elena Mosor nu se teme de consecințe. ”Așteptați să se termine și apoi o să primiți un răspuns. S-au verificat documentele. De ce să îmi fie teamă- Nu îmi este teamă”, declară Elena Mosor.

Belgher: ”Şi-au făcut cruce”

Leonida Belgher, prezent la discuții, a declarat că oamenii și-au făcut cruce când au văzut documentele prezentate. ”Experții s-au minunat, și-au făcut cruce pentru că așa ceva nu au văzut până acum. Cert este că documentele nu corespund și acum s-au ridicat originalele de la primărie.  Experții de la Craiova nu aveau aceleași documente, care le-au fost puse la dispoziție, față de cele existente la primăria Alimpești. Mergem pe firul canalizării să observe ce lucrare extraordinar de bună există pe teren”, menționează fostul consilier Belgher. Acesta este cel care a contestat decizia de scoatere de sub urmărire penală a primăriției Elena Mosor. Așa că primărița, contabila și constructorul sunt din nou urmăriți penal. Belgher crede că la canalizarea din Alimpești s-a comis o fraudă de aproape 20 de miliarde lei vechi. ”Investiția a început în anul 2007 și trebuia să se termine în anul 2008, în final s-a terminat în 2011, iar recepția acestei canalizări a fost semnată de un consilier care nu are nimic pe numele lui și nu întâmplător l-au pus să semneze recepția. Acum probabil o să intre și consiliul local pentru că a aprobat niște hotărâri. Frauda este comisă la faptul că nu s-au respectat prețurile din devizul de lucrări.  Preșurile inițiale au fost la <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />40,5 metru liniar de țeavă, iar ei în contabilitate au introdus 60. În total această lucrare trebuia să coste 21 de miliarde, dar în realitate sunt în jur de 40 de miliarde”, susține Leonida Belgher.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: