Viceprimăriţa Amza, acuzată de moartea unei bătrâne

Viceprimăriţa din Tg Logreşti, Elena Amza, este acuzată că ar fi determinat, prin şiretlicuri, două bătrâne din sat să facă acte de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere celor doi copii ai săi, iar ulterior le-a terorizat pe cele două. Una dintre femei a decedat, iar cealaltă, în vârstă de 86 de ani, a deschis acţiune în instanţă pentru anularea actului. Femeia spune că îi este frică să mai stea în casă, pentru că este ameninţată mereu, iar viceprimăriţa cu soţul şi fiul ei au venit cu parii peste bătrână şi i-au ameninţat un nepot. Femeia spune că membrii familiei Amza sunt extrem de violenţi, iar soţul viceprimăriţei a fost condamnat 25 de ani si o zi pentru omor deosebit de grav, acesta omorându-şi un copil din prima căsătorie si pe fostul socru.

Una dintre femei, Alexandrin Gaiţă, de 86 de ani, susţine că i-a făcut acte de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere fiicei viceprimăriţei, pentru că nu mai are pe nimeni. Fiica sa este stabilită în Israel şi chiar şi acesta a sfătuit-o pe bătrână să-i facă acte fetei Elenei Amza, pe considerentul că respectiva familie are bani şi nu s-ar preta să-i ia pensia bătrânei. Bătrâna spune că după ce a rămas văduvă a făcut actele de întreţinere iar familia Amza după ce şi-a văzut sacii-n căruţă a început să o terorizeze. Alexandrina spune că după ce Nicolae Amza a ieşit de la puşcărie s-a împrietenit cu ei, ea fiind moaşă comunală şi tot ea fiind cea care a ajutat-o pe mama bărbatului să nască. Ea a mărturisit că de fapt, chiar viceprimăriţa ar fi făcut câteva luni de puşcărie, şi că în închisoare cei doi s-ar fi cunoscut, respectiv viceprimăriţa cu soţul ei. “De când a venit ăsta (n.r. Nicolae Amza, soţul viceprimăriţei) de la puşcărie s-a căsătorit cu această femeie. Ea nu e de aici, nu ştiu de unde e. Cică s-au întâlnit acolo, la puşcărie. Am devenit prieteni, că el e moşit de mine. M-a ajutat cu gazolină, cu motorină, că la ei erau conductele. După moartea soţului, fata mea din Israel a zis să le fac acte la oamenii ăştia că au leafă, n-o să-mi mănânce pensia”, a spus Alexandrina.

I-a luat şi boii

Alexandrina Gaiţă a spus că viceprimăriţa i-a luat tot ce avea prin casă, inclusiv un şopru şi un bou, moara şi chiar nişte linguri de argint pe care le avea de la o soră a ei, măritată cu un evreu. “În primele luni, atunci au fost buni. Apoi, au început să-mi ia mereu. Mi-au luat până la cuie. M-a furat! Mi-a luat răngi, cazanul de ţuică, moara cu abricul, tot. Cât am fost moaşă prin sat am căpătat şi eu câte un caier de lână şi din ele am făcut trei macaturi. A venit şi mi le-a luat. A zis că aşteaptă pe cineva de la Parlament, şi-i mobilează o cameră. Nu mi le-a mai dat.”, spune necăjită bătrâna.

I-a luat banii... să cumpere voturi

Mai mutul decât atât, Gaiţă Alexandrina spune că i-a dat bani viceprimăriţiei şi pentru a o ajuta să câştige alegerile, pentru că într-un sat nu a luat decât un vot. Femeia a mărturisit că aproape de frică i-a dat Elenei Amza 5 milioane de lei, în campania electorală. “Când să iasă primăriţă, un singur vot a avut la Colţeşti (n.r. un sat din comuna Tg Logreşti). A venit, m-a cicălit, m-a obligat să-i dau. Strânsesem şi eu nişte bani pentru moarte şi i-am dat ultimii bani, 5 milioane. Nu mi-i mai dă. A plătit voturi, că nu ieşea!”, spune bătrâna.

„Mi-a otrăvit sora“

Gravele acuzaţii la adresa viceprimăriţei continuă, bătrâna spunând că Elena Amza a procedat la fel şi cu sora sa, Stan Ioana. Aceasta a murit la 62 de ani, imediat după ce a făcut act de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere, fiului viceprimăriţei, Ovidiu Amza. Gaiţă Alexandriţa a făcut grave acuzaţii, spunând că de fapt, viceprimăriţa este vinovată de moartea surorii sale, pe care a otrăvit-o. “Venise cu câteva sticle de ţuică acasă, la Ioana. Eu i-am zis: Tu să nu bei! Eu am văzut că avea aşa un fel de culoare. Eu am plecat şi când m-am întors, ea (n.r. Ioana Stan) băuse o litră. Gata, a şi murit până seara! Otravă i-a pus. Da’ ce otravă, de a şi terminat-o până seara-! Mi-a adus-o în pătură de la Spital de la Cărbuneşti.”, a spus Alexandrina. Femeia a precizat însă că nu ştie ce au scris medicii în certificatul de deces al surorii sale, pentru că toate actele se află la Amza.

Au venit cu parii peste ea

Alexandrina Gaiţă spune că este terorizată şi de ceilalţi membri ai familiei Amza, viceprimăriţa, soţul şi fiul său venind peste femeie cu parii. Ei l-ar fi ameninţat pe un nepot al Alexandrinei, dar şi pe ea cu moartea. “Doamnă, a venit într-o seară aici cu parii, să ne omoare. Carolică (n.r. soţul viceprimăriţei) şi ea şi Ovidiu (n.r. fiul primăriţei). Ne-a ameninţat că ne omoară. Că pune foc la casă, la maşină. El (soţul viceprimăriţei) a început să se bată cu pumnu-n piept: „Am omorât trei! Mai am unul!” Adică pe mine!“, spune Alexandrina. Femeia a mai spus că de frică nu poate dormi noaptea şi stă cu porţile închise şi cu lacăte peste tot, de când a ameninţat-o că o omoară.

Patru plângeri penale

Alexandrina spune că despre toate acestea au fost anunţate instituţiile abilitate, fiind depuse până acum nu mai puţin de patru plângeri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg Cărbuneşti, însă nimeni nu ia nicio măsură. Nepotul Alexandrinei, Octavian Fusa a precizat că Elena Amza chiar le-a spus că pot merge şi la Paris, ea are relaţii şi nu au ce să-i facă. “Poţi să te duci şi la Paris! Am relaţii! Nu mă interesează! Ne vedem la judecătorie!, spune Octavian Fusa că i-ar fi zis Elena Amza. Omul mai spune că are procură judiciară de la mătuşa sa, pentru a o reprezenta în instanţă şi că se judecă acum pentru a anula actul de vânzare-cumpărare, însă instanţa de fond i-a dat câştig de cauză Elenei Amza. Oamenii vor ataca acum decizia magistraţilor cărbuneşteni, cu recurs.         

Elena Amza nu comentează

Viceprimarul Elena Amza a refuzat să comenteze situaţia. Elena Amza se afla în curtea Primăriei Tg Logreşti şi a declarat că nu are ce să ne spună, eventual dacă vrem, ne poate pune la dispoziţie actele prin care fiica sa a fost declarată proprietar al respectivului imobil. Ea a declarat că fiica sa este proprietar, ea este majoră şi în măsură să spună despre ce este vorba. “Cu mine nu aveţi ce discuta. Discutaţi cu fata, că fata a făcut actele. Ea e în măsură să vă spună! Discutaţi cu fata! Nu am eu ce să comentez. Sunt acte! Ce pot să comentez-!, ne-a întrebat retoric Elena Amza şi s-a făcut nevăzută în incinta Primăriei Tg Logreşti. În situaţia în care intenţionează să răspundă acuzaţiilor celor doi, îi mai oferim o ocazie, şi-i stăm la dispoziţie doamnei vice…

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: