Primăria Turceni dă gratuit solarii de 100 de mii de euro

Consiliul Local Turceni a aprobat suma de 100 de mii de euro pentru achiziţionarea unor solarii pe care să le dea aproape gratuit cetăţenilor din oraş. Primăria asigură asistenţă tehnică şi material săditor, iar beneficiarii solariilor trebuie să ofere 15 la sută din producţie. În acest moment se primesc cereri de la cei care sunt interesaţi să devină afacerişti pe banii primăriei.

După proiectul cu tombola organizată de primăria Turceni pentru alegători, Consiliul Local a aprobat un proiect prin care primarul Ion Iordache pune la bătaie 100 de mii de euro, bani pe care-i va cheltui pentru achiziţionarea unor solarii. Acestea vor ajunge în posesia a 200 de familii din Turceni. Practic, locuitorii din Turceni îşi vor amenaja un solar în propria gospodărie, pe cheltuiala primăriei. 

O sută de mii de euro, două sute de afaceri

Cu puţin timp de finalizarea mandatului de primar, Ion Iordache, deşi nu va mai candida, demarează proiecte de-a dreptul interesante. Două sute de familii vor primi drept cadou câte un solar de la primărie. Oamenii nu trebuie decât să muncească. La strângerea recoltei, instituţia întinde mâna la 15 procente din producţie. „Am luat hotărârea să achiziţionăm anul acesta în jur de 200 de solarii pe care să le distribuim familiilor care vor să se implice în producţia de legume în special. La sfârşitul recoltei vor trebui să înapoieze primăriei 15 la sută din producţie şi noi vom acorda asistenţă tehnică şi material săditor de calitate şi credem că va fi un prim pas de dezvoltare a acestui domeniu“, a declarat Iordache. Acesta a mai spus că primăria va face un punct de colectare şi procesare a producţiei. „Ne gândim să facem un punct de colectare şi procesare a recoltei. Dăm un impuls oamenilor pentru a face aceste proiecte. Suntem în procedură de achiziţie a solariile respective. Avem în jur de 100 de mii de euro“, a spus primarul.

CRITERII

Ion Iordache a mai spus că cei care sunt interesaţi să deţină un astfel de solar trebuie să depună cerere la primărie. Acesta a menţionat că în cazul în care cererile vor fi peste 200, atunci vor fi făcute criterii de departajare. Primarul zice s-a inspirat de la o primărie din Constanţa, unde funcţionează astfel de proiect.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: