Poliţiştii gorjeni apelează la vrăjitori ca să rezolve cazurile

Lumea vrăjitoriei nu este plină doar de femei, ci are adepţi şi printre bărbaţi. Ionuţ Mutu din comuna gorjeană Albeni are 32 de ani şi este renumit în ţară şi în străinătate pentru practicile vrăjitoriei. La el vin persoane din toate colţurile ţării şi chiar şi din străinătate pentru a-i solicita serviciile. Printre clienţi se numără politicieni, poliţişti, judecători, studenţi care vor să îşi rezolve problemele de sănătate, familiale sau legate de procese sau examene. Spune că la el apelează chiar şi poliţia pentru a rezolva cazurile de furturi.

Mutu Ionuţ a moştenit aceste practici de la tatăl său, Ion Mutu, fost miner, şi de la o unguroaică. Ghiceşte în cărţi, în cafea, în pietre, în palmă, în filtru de ţigară şi face descântece şi vrăji pe bază de simptome în corp. Spune că practică ritualurile magiei albe şi ale magiei negre pentru a ajuta oamenii.  „Nu sunt singurul din Gorj. Mai practică şi tatăl meu, dar eu lucrez pe bază de simptome în corp. Tatăl meu ghiceşte în cărţi, în cafea. Eu ghicesc şi în pietre, în palmă, în filtru de ţigară. Am moştenit aceste practici încă de când aveam 12 ani de la o unguroaică, ce nu mai trăieşte. În timp a rezolvat mii de cazuri. Noi am locuit prima dată în Motru. Tatăl meu a fost miner. El era căutat de multă lume din ţară, iar eu lucrez cu foarte multă lume din afară. Mulţi din afară mă caută pentru cazurile pe care le-am rezolvat. Am fost şi la o reuniune a vrăjitoarelor din Spania”, spune Ionuţ Mutu.

Lumea crede în vrăjitorii

Aşa cum spune Ionuţ Mutu, foarte multă lume crede în vrăjitorii, iar în general vin pentru a le fi vindecate bolile de care suferă, rezolvate procesele, problemele sentimentale sau pentru a obţine note bune la examene. „În timpul şedinţei persoana trebuie să simtă nişte simptome în corp, călduri, furnicături, amorţeli, dureri de cap. Dacă le simte înseamnă că se desface, iar dacă nu înseamnă că sunt făcăturile arse şi nu se mai poate face nimic, nu se dezleagă şi nu îl costă nimic. Înseamnă că nu mai e leac pentru el. S-au mai întâmplat şi astfel de cazuri…”, afirmă Ionuţ Mutu. În timpul şedinţelor absoarbe energia negativă a persoanelor. „La majoritatea cazurilor am ameţeli, dureri de cap, mă simt foarte slăbit. Vrăjile pe care le au făcute se transmit la mine şi eu sunt protejat cu apărătoare talisman împotriva farmecelor. Asta se face şi la clienţi”, spune acesta. Un caz se rezolvă în maxim trei săptămâni. Totul depinde de simptomele în corp ale clientului în timpul şedinţei. Însă mai sunt şi situaţii în care nici vrăjitoria nu îi mai poate salva pe cei suferinzi. „Cel mai complicat caz al meu a fost cu decanul unei facultăţi, care a murit. A trebuit să îi fac multe şedinţe şi a avut argintul viu în ultima fază. Sunt multe persoane care au argintul viu, dar nu îşi dau seama. Eu îmi dau seama după simptome, după ghicit. Pentru descântece mă folosesc de miere de albină, apă de la nouă izvoare, lacăte de chei, busuioc, nouă legături de viţă de vie, păpuşi. Păpuşile sunt pentru soartă şi sănătate”, explică Ionuţ Mutu.

PRINDE RĂUFĂCĂTORII

Vrăjitorul din Albeni spune că a fost contactat de câteva ori chiar şi de poliţie pentru rezolvarea unor cazuri de furt. „Dacă se fură ceva şi se poate spune pe nume persoana care a furat există şanse ca obiectul să se înapoieze prin descântec. Astfel după descântec poliţia află unde se află şi îl găseşte. Nu numai poliţia din zona mea apelează la mine”, precizează acesta.

PĂRERE

Despre femeile ghicitoare care acostează oamenii pe stradă nu are deloc o impresie bună. „Nu îmi plac cele care ghicesc pe stradă şi le spun la lume să le ghicească. Eu vreau să fiu căutat acasă. Sunt şi situaţii când merg la persoană, la client”, mai spune acesta.

Vizualizări: 1,897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: