Copiii din Samarineşti au primit cadouri

O delegaţie formată din câţiva tineri de la cabinetul parlamentar din Motru al deputatului Severus Militaru a ajuns ieri dimineaţă la grădiniţele şi şcolile generale din satele Boca şi Ţirioi – Larga cu dulciuri şi sucuri care au făcut deliciul copiilor.

După ce, la sfârşitul săptămânii, le-a organizat celor mici un concurs de biciclete cu premii consistente, deputatul Severus Militaru a ţinut să-i surprindă plăcut şi pe copiii din localitatea Samarineşti.

Chiar şi pentru cei care au fost absenţi, au fost lăsate pachete pe care le vor primi de la cadrele didactice în zilele următoare. „Ne bucură bucuria de pe feţele copiilor atunci când primesc punguţele, iar bucuria este la fel de mare oricât de mărunte sau de notabile ar fi cadourile”, a mărturisit Sabina Pătraşcu, din grupul care a adus surprizele. Tot ea a explicat şi de ce au fost alese şcoli de la sate pentru această acţiune: „întotdeauna copiii de la sate au fost mai oropsiţi decât cei de la oraş, chiar şi numai pentru că posibilităţile şi opţiunile pentru ei continuă să fie limitate”. 

„A fost primul gest devotat copiilor din această şcoală făcut în ultimii nouă ani de un politician din acest judeţ, înseamnă mult pentru ei şi sperăm să se repete şi cu alte ocazii”, este părerea învăţătoarei Carmen Almariei de la Boca. Nici edilul comunei nu a stat deoparte de acţiune: împreună cu Jeanu Gheorghe, cel care-l secondează la primărie, au însoţit delegaţia de la Motru în instituţiile şcolare din cele două sate.

Pentru primarul Marian Ardeiu gestul lui Severus Militaru nu mai e demult unul neobişnuit: „Este deja cunoscut interesul pe care deputatul Militaru îl acordă copiilor, şi celor cu posibilităţi materiale mai reduse, şi celor talentaţi sau premianţi…, fapt ce nu poate fi decât lăudat şi încurajat să devină exemplu“. Pentru următoarea perioadă, parlamentarul a anunţat deja că va repeta premierea celor mai buni elevi de clasa a VIII-a, dovediţi în urma mediilor obţinute la evaluarea naţională, cu o excursie de câteva zile în locaţii de legendă din România.    

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: