Poliţiştii gorjeni, în tabăra de limbi străine

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al I.P.J. Gorj s-au întâlnit joi cu elevii aflaţi în tabăra de vară Muşeteşti, organizată de Centrul de limbi străine „May Lily” Craiova.

În cadrul discuţiilor, poliţiştii au subliniat importanţa educaţiei în formarea tinerilor şi dezvoltarea personală a acestora, atrăgând atenţia asupra modalităţilor de petrecere a timpului liber, astfel încât tinerii să fie implicaţi în activităţi pozitive, de comunicare şi interacţiune personală. Totodată, poliţiştii au prezentat elevilor exemple de fapte ce constituie abateri de la normele de conduită socială, consecinţele comiterii unor asemenea abateri, prevederile legale ce sancţionează aceste fapte, precum şi dispoziţiile legale ce se aplică în situaţia comiterii unor fapte contravenţionale sau penale de către minori.

A fost prezentat materialul video „Tu cum procedezi”, cu privire la riscurile la care sunt expuşi copiii atunci când postează pe reţelele de socializare date personale: nume, adresă, casă, şcoală, program, fiind purtate discuţii cu privire la situaţii în care aceştia pot deveni victime ale unor infracţiuni ce pot fi comise în mediul online.

Elevii prezenţi la aceste activităţi au participat în mod activ la discuţii, cu întrebări şi opinii care au contribuit la o mai bună percepţie a mesajelor transmise de poliţişti, arată un comunicat al IPJ Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 1,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: