Poliţiştii locali au învins în instanţă Primăria Târgu Jiu

Lucrătorii din cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu ar trebui să primească lunar o normă de hrană de 1.100 lei lunar. În realitate, ei primesc cu 300 de lei mai puţin. „Autorităţile locale de pe mandatul vechiului primar au respectat ordinul de ministru cel vechi, nu pe cel actual care este cu data de 1 octombrie 2015. Când s-a actualizat norma de hrană, pentru că s-a schimbat TVA-ul la alimente, autorităţile n-au făcut treaba asta”, a declarat Stelian Mihu, liderul Sindicatului Prolex din cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu.

În 2016, Prolex a dat în judecată Poliţia Locală şi Primăria Târgu Jiu pentru recuperarea sumei de bani, iar cu autorităţile locale poartă acum discuţii pentru reactualizarea normei de hrană. Poliţiştii locali au obţinut o primă victorie în instanţă împotriva primăriei. Sentinţa nu este definitivă, însă sindicaliştii spun că nu mai e cale de întors şi că primăria trebuie să achite poliţiştilor locali o diferenţă de aproape 300 lei lunar din octombrie 2015 până în prezent.

În cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu lucrează 140 de persoane, însă nu toţi ar urma să beneficieze de diferenţa de bani, dacă sentinţa rămâne definitivă. „De aceşti bani beneficiază numai cei care au dat în judecată, membrii sindicatului Prolex din cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu, nu toată instituţia. Sunt cam 80 de membri în cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu”, a declarat Stelian Mihu, şeful sindicatului Prolex.

RECURS

Reprezentanţii Poliţiei Locale Târgu Jiu anunţă că vor face recurs. „Cauza nu este definitivă urmând astfel a se exercita de către instituţia noastră şi calea extraordinară de atac a recursului în termen legal”, a declarat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu. 

Vizualizări: 4,545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: