Poliţiştii locali din Târgu Jiu se pregătesc de proteste

Poliţiştii locali din Târgu Jiu ameninţă cu proteste, începând de săptămâna viitoare, nemulţumiţi că le-a fost tăiată norma de hrană. Unii dintre ei au pierdut chiar 800 de lei la salariu.

Poliţiştii locali din Târgu Jiu au primit marţi, 10 octombrie, lefurile diminuate pe luna septembrie, asta pentru că sumele aferente normei de hrană nu au mai fost virate. Sindicaliştii spun că de vină pentru situaţia creată este conducerea Poliţiei Locale, pentru că nu a solicitat din timp banii la primărie. „Nemulţumirea constă în faptul că cei din conducerea instituţiei nu s-au implicat să obţinem această normă de hrană. Pentru că referatul de specialitate pentru alocarea normei de hrană nu a ajuns pe masa consilierilor locali în ultima şedinţă de Consiliu Local de luna trecută. Poliţiştii locali vor ca persoanele responsabile să fie trase la răspundere. Pierderea este de 800 de lei la salariu pentru poliţiştii de la ordine publică şi circulaţie rutieră. Personalul civil, personalul TESA pierd cam 500 de lei”, a declarat Stelian Mihu, liderul ProLex.

„Oamenii s-au săturat”

În aceste condiţii, sindicaliştii spun că vor organiza proteste începând de săptămâna viitoare. „Oamenii deja s-au săturat. Vrem ni să se respecte drepturile profesionale şi salariale. Vom protesta în faţa unităţii, probabil săptămâna viitoare. La protest vor participa şi cei care nu sunt membrii ProLex. Eu am 84 de membri. Sunt salarii de 1.300 lei, din care mulţi au 600 lei rate la bănci”, a mai spus sindicalistul Stelian Mihu.

Poliţia Locală Târgu Jiu are 140 de salariaţi. Liderul Sindicatul Poliţiştilor Locali din judeţul Gorj, care reprezintă circa 60 de angajaţi ai Poliţiei Locale Târgu Jiu, spune că nu sunt probleme în ceea ce priveşte acordarea normei de hrană. „Cine a spus că nu se mai acordă?! Eu nu am probleme cu membrii mei de sindicat. Oamenii mei nu au nicio nemulţumire. Norma de hrană se acordă”, a spus Marius Mirea, liderul Sindicatului Poliţiştilor Locali din judeţul Gorj.

Explicaţia Poliţiei Locale

Conducerea Poliţiei Locale speră ca sumele necesare pentru acordarea normei de hrană să fie  aprobate în şedinţa Consiliului Local de la finalul acestei luni. „Pentru luna septembrie, angajaţii Poliţiei Locale a municipiului Târgu Jiu nu au beneficiat de norma de hrană. La sediul instituţiei a ajuns o adresă de la Primăria municipiului Târgu Jiu în care ni s-a comunicat că o posibilă rectificare a bugetului local va putea fi supusă aprobării Consiliului Local numai la sfârşitul lunii octombrie”, a explicat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Conform legii, autorităţile locale pot acorda norma de hrană poliţiştilor locali, care este neimpozabilă, în limita bugetului aprobat.

Vizualizări: 3,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: