Poliţiştii locali ne învaţă cum să ne comportăm pe facebook

Polițiștii locali din Târgu Jiu au împărțit luni, prin intermediul sindicatului propriu, pliante în scopul informării celor care folosesc rețelele de socializare, Facebook în special, și care proferează injurii sau folosesc un limbaj ce poate fi considerat ofensator în mediul on-line. Agenții au împărțit pliante în zona centrală, misiunea lor nefiind deloc una ușoară, gorjenii întrebând dacă acțiunea respectivă are legătură cu amenzile pe care le vor primi peste câteva zile cei care au comentat negativ un filmuleț cu polițiști locali „în acțiune”.

Filmarea a stârnit deja vii controverse mai ales după ce Poliția Locală a luat decizia sancționării cu amendă de până la 1000 de lei pentru cei care au comentat negativ imaginile respective.

Cei mai mulți dintre cei care au primit luni pliante de la polițiștii locali au fost de părere că limbajul pe Facebook trebuie să fie mult mai decent, dar pentru sancționarea celor care înjură în mediul on-line au fost doar persoanele mai în vârstă.

Printre cei abordați pe stradă pentru a primi pliante s-a aflat, din întâmplare, și consilierul local Eduard Berca. „Câți nu mă înjură și pe mine, dar ce să le fac. Ponta, Dragnea, Iohannis, toți politicienii sunt înjurați pe Facebook, ce ar trebui să facă? Discuția pornește de la faptul că polițiștii locali care mergeau cu acea mașină chiar dacă spun că erau în misiune nu aveau dreptul să oprească ceilalți participanți la trafic. Ei au culoarea albastră la girofar, iar regula este că doar la girofarul roșu tragi pe dreapta și oprești. Cât privește amenzile, evident că nu pot fi de acord cu așa ceva vreodată. Eventualele corecții de limbaj trebuie să le aplice Facebook, nu agenții Poliției Locale”, declară Berca.

O avocată din Târgu Jiu, activă pe rețelele de socializare, spune că nu va fi de acord niciodată cu amenzile pentru opiniile exprimate pe Facebook. „Eu am postat ori de câte ori am considerat că am ceva de spus sau de susținut o cauză. Nu sunt pentru înjurături, categoric nu, dar nici să se ajungă la cenzură. Dacă în Consiliul Local sau altundeva se va da vreo decizie de sancționare o vom contesta la instanță. Mergem cu ea la un judecător și vedem ce decide, pentru că aveam această posibilitate. Nu cred că va fi validată vreodată o asemenea hotărâre”, a spus avocata.

Vizualizări: 1,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: