Poliţiştii, puşi la muncă de un copil de 13 ani

Un băiat de 13 ani dă mari bătăi de cap familiei, asistenţilor sociali, dar şi poliţiştilor. Până la această vârstă, el a plecat de aproximativ 30 de ori de la domiciliu, drept pentru care părinţii au decis să-l ducă pe minor la Centrul de tip Familial Săvineşti. Acelaşi obicei îl are şi aici deşi, promite că nu va mai pleca niciodată fără să anunţe.

Ultima dispariţie a fost înregistrată chiar sâmbătă. Poliţiştii i-au dat de urmă duminică în casa unor mătuşi de pe raza localităţii Drăguţeşti. „Este vorba de un minor de la noi din centru care a fost adus aici de părinţi tocmai din acest motiv, că pleca frecvent de acasă şi ei nu aveau ce să-i mai facă. Pur şi simplu se urca în tren şi pleca la Craiova, Bucureşti, zona Ardealului, depinde şi era adus acasă de poliţişti. Din acest motiv a fost adus la noi acum un an pentru că părinţii nu aveau ce să-i mai facă. El e introdus într-un program de consiliere şi a promis în nenumărate rânduri că nu va mai pleca din centru fără să anunţe şi nici nu se va mai întoarce acasă. El nu face probleme deosebite ca să-l numim copil problemă, dar are această problemă cu plecatul. El când a venit la noi plecase de aproximativ 30 de ori de acasă, iar de când este la centru aceasta este a doua oară când dispare. Din fericire, a fost găsit şi reintrodus în centru”, a declarat Ninela Gruia, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Prietenul poliţiştilor

Dispariţia copilului a pus pe jar şi poliţiştii care l-au găsit pe minor la locuinţa unor mătuşi de pe raza localităţii Drăguţeşti. Oamenii legii s-au obişnuit deja cu escapadele minorului care le-a dat bătăi de cap de nenumărate ori. „Dispariţia minorului a fost anunţată în seara zilei de sâmbătă, iar noi am început căutările şi l-am găsit în cursul zilei de duminică la domiciliul unor rude de pe raza localităţii Drăguţeşti. Minorul este cunoscut numai din cauza nenumăratelor dispariţii şi plecări neanunţate”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Băiatul se află acum în Centrul de tip Familial Săvineşti.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: