Poliţiştii şi motocicliştii, faţă-faţă

Iubitorii autovehiculelor pe două roţi au fost invitaţi de poliţişti pentru a-şi spune problemele cu care se confruntă în trafic sau pentru a veni cu propuneri care să le faciliteze circulaţia lor pe străzi. Motocicliştii spun că nu circulă în siguranţă pe străzi, că ar fi trebuit să participe şi conducători auto la aceste întâlniri, pentru că ei sunt cei care de obicei nu acceptă prezenţa lor în trafic. „Gurile de canal metalice sunt foarte periculoase. Ai pus frână, este clar că te-ai dezechilibrat şi se poate ajunge la ceva rău. Gropile deja nu mai sunt de actualitate, n-ai decât să le ocoleşti. Astea sunt drumurile”, a comentat un motociclist.

Alţii vor mai mai multă înţelegere din partea tuturor participanţilor la trafic dar şi a poliţiştilor. „Vrem ca toţi cei care participă la trafic să respecte regulile, să auzim de mai puţine accidente. Vrem să nu ne mai pomenim cu câte un poliţist că iese dintr-o dată în stradă să ne oprească, astfel punându-ne viaţa în pericol”, a spus  morociclistul Paul Damaschin.

Întâlnirea dintre motociclişti şi poliţişti face parte din planul activităţilor desfăşurate cu ocazia Zilei Poliţiei Române.”Am oferit câteva sfaturi pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi conducătorii de motociclete. Recomandările ar fi să poarte cască de protecţie pe durata deplasării, să nu transporte pe motocicletă persoane aflate în stare de ebrietate şi altele”, a precizat Dan Adrian, inspector Biroul de Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Gorj. 

Din luna ianuarie a anului trecut până în prezent au fost constatate 13 accidente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti, soldate cu doi morţi.  

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: