Poliţistul Bordea a recidivat. Din nou băut, la serviciu!

Agentul Cristian Iulian Bordea a recidivat şi a venit miercuri dimineaţa la serviciu duhnind a cârciumă. Asta la doar două săptămâni de când Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv pentru că a produs un accident rutier fiind sub influenţa alcoolului. Omul legii a fost trimis acasă de şefii săi şi urmează să fie anchetat disciplinar.

Miercuri dimineaţa, colegii i-au pus fiola lui Bordea, iar suspiciunile acestora au fost confirmate de aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. La o asemenea alcoolemie e o performanţă totuşi că Bordea a ajuns în sediul Poliţiei Municipale Târgu Jiu în două picioare şi nu pe patru cărări, mai ales că totul s-a întâmplat dimineaţa, la intrarea în tură.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Ion Lazăr, a explicat că, periodic, prin sondaj, poliţiştii sunt verificaţi în privinţa alcoolemiei la intrarea în tură, la fel cum se procedează la mineri, de exemplu. De această dată, printre cei „sondaţi” s-a nimerit să fie şi Bordea, care a precizat pentru Mediafax că nici măcar el nu ştie de unde a apărut o astfel de alcoolemie. Ca şi atunci când a produs accidentul pentru care a fost condamnat la începutul lunii, agentul a negat că ar fi consumat alcool.

„Am băut ceva acum vreo două zile”

Ca să aibă timp să îşi dea seama ce a făcut, poliţistul a fost trimis acasă, împotriva sa fiind deschisă o anchetă disciplinară. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am băut ceva acum vreo două zile. Eu am vrut să suflu şi nu înţeleg nici eu de ce nu a ieşit zero. Normal că pleci acasă, nu poţi să lucrezi aşa. Nu înţeleg de ce a ieşit aşa mult. Am rămas şi eu mască. Eram acolo toţi, cum se testează normal şi nu mă aşteptam”, spune Bordea.

Pentru Cristian Iulian Bordea, incidentul de miercuri dimineaţa nu reprezintă o premieră. În urmă cu patru ani a fost depistat cu o alcoolemie de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. La vremea respectivă, agentul a fost concediat, fiind convins că totul nu reprezintă decât „o răzbunare” a fostului comandant Viorel Caragea. Culmea este că sancţiunea aplicată poliţistului a fost anulată în instanţă şi acesta a fost repus în drepturi, putând să îmbrace din nou uniforma de agent. Anul trecut, el s-a urcat băut la volan şi a fost implicat într-o tamponare pentru care luna aceasta a primit o decizie definitivă. Bordea a fost condamnat la 10 luni închisoare, cu suspendare, având şi interdicţie de a conduce orice tip de autoturism, după ce, iniţial, Judecătoria Târgu Jiu îi lăsase dreptul să conducă autoturismele de serviciu!

Vizualizări: 4,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: