S-a stins din viaţă un cunoscut lăutar. Avea doar 34 de ani!

Întreaga comunitate din localitatea Godineşti (Gorj) este în doliu. Marian Argint, unul dintre artiştii renumitului taraf de la Pârâu de Pripor, s-a stins din viaţă marţi noaptea, la doar 34 de ani. „Universalul” şi-a dat ultima suflare pe patul spitalului din Craiova. Toţi cei care l-au cunoscut îl plâng pe renumitul violonist, zeci de mesaje fiind postate pe reţelele de socializare. 

Marian Argint era membru al tarafului de la Pârâu de Pripor, condus de Vică Argint, tatăl său, şi unul dintre cei mai talentaţi violonişti ai Gorjului. Tânărul artist avea probleme de sănătate mai vechi, care s-au agravat săptămâna trecută. În Grindul Godineştiului a avut loc Festivalul Tineretului, eveniment la care şi taraful de la  Pârâu de Pripor a fost invitat. Marian nu a mai ajuns la manifestarea cultural-artistică, fiind internat la spitalul din Târgu Jiu. Pentru că starea i s-a înrăutăţit, Marian Argint a fost transferat la spitalul din Craiova, unde şi-a dat ultima suflare.

„Este o pierdere imensă”

Vestea trecerii în nefiinţă a artistului a şocat întreaga comunitate din comuna gorjeană Godineşti. „Avea o problemă mai veche, o afecţiune la inimă. Știu că a fost la un control la Timişoara. Cu câteva zile înainte de festival, i s-a făcut rău. A fost internat la Târgu Jiu, acolo a fost sub aparate, pentru că, tot aşa, avea probleme cu respiraţia, inima sau plămânii, aici a fost problema. A fost transferat la Craiova, unde a şi murit. Am luat legătura cu membrii familiei, urmează ca joi să fie adus acasă, să-i facem obiceiurile creştineşti. Este o pierdere imensă. Toată comunitatea este afectată. Vă daţi seama, avea 34 de ani... A fost la toate festivalurile premiant la vioară. Noi, colectivul Primăriei şi Consiliul Local, ne vom implica şi vom ajuta familia cu tot ce va fi nevoie”, a declarat Aurariu Coman, primarul comunei Godineşti.    

       

„Ai plecat prea repede dintre noi”

Marian Argint era căsătorit şi avea o fetiţă, elevă de gimnaziu, care de asemenea este atrasă de muzica lăutărească. O mulţime de mesaje de regret şi de susţinere pentru familia îndoliată curg pe site-urile de socializare. „A plecat dintre noi, printre îngeri, după o scurtă suferinţă, Marian Argint (Universalul). Un om deosebit de talentat şi respectat de către iubitorii folclorului autentic. Concetăţenii comunei Godineşti sunt alături de familia îndoliată. Dumnezeu sa te aibă în pază, Marian!”, a postat un apropiat al artistului.

„Dumnezeu să te odihnească-n pace, prieten drag. Sincere condoleanţe familiei! Ai plecat prea repede dintre noi, nu meritai aşa ceva”, a spus solistul Dumitru Vasilescu.

Vizualizări: 10,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: